Új munka adózás?

Figyelt kérdés

Ha minden jól sikerül akkor nem sokára tudok dolgozni itthonról egy külföldi cégnek, mint szabadúszó fordító. Viszont az adózást azt nekem kell elintéznem.

Életemben nem volt ilyesmiben részem és ez az adózásos rész eléggé bonyolultnak tűnik. Hallottam a "kata" adózásról, csinálhatom én is? :o Hogyan működik? Ötletek? Egyéb?

Köszi a válaszokat!:)

20/F

2019. febr. 25. 19:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint azt csinálhatom hogy jön a pénz, és akkor a végén egy ilyen szja-t vallok be az abban az évben szerzett bevételről?
2019. febr. 27. 15:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem.

KATA-sként havonta kell adóznod - ez az egyszerűbb, csak elutalod minden hónap 12.-éig a 25 ezret, aztán kész.

A másik fajta, azaz a tételes költségelszámolásnál minden hónapban be kell adnod a bevallást: bevétel, kiadás, költség, stb (ezért kell a könyvelő, mert nem mindenki tudja követni, mi az, ami leírható, mi nem, bevallást beadni, stb) és ennél negyedévente kell adóelőleget fizetni.

2019. febr. 27. 20:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem. Havonta adod le a 08-as és 58-as bevallásokat, ha releváns, negyedévente meg a 65-ket ha áfa körös vagy, de adózni a jövedelem után csak évente egyszer fogsz szja bevalláskor ( Nincs negyedéves adóelőleg! ).

Másodállásban, ha nincs kivét magán célra, akkor nem kell járulékot fizetned.

2019. febr. 27. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!