Kedves Youtuberek, hogyan adóztok? Miként?
Nemrégen elkezdtem a Youtube videókat gyártani és a nézettség elég szépen alakul, viszont nem tudom hogyan intézzem az adózást ! Neten keresgéltem.. de az adózás ezt a részét homály fedi.
Számomra ez mellék kereset lesz! Van rendes munkám!
Így van.
Vagy egyéni vállalkozásban végzed, vagy adószámos magánszemélyként, amihez szintén kell adószám. Az adószám nem azonos az adóazonosító jeleddel.
Az adóazonosító jeled Téged "takar", míg az adószámot a végzett tevékenységre adják.
Köszönöm a tökéletes válaszokat!
Annyi érdekelne még hogy mennyi az a jövedelem így mellékkeresetként amit már illik bejelenteni?
"amit már illik bejelenteni?"
Konkrétan az első forinttól adóköteles.
Nem "illik" bejelenteni, hanem az adóköteles jövedelmed köteles vagy az adóbevallásban feltüntetni, egyébként mulasztási bírság (bevallás hiánya), adóhiány + késedelmi pótlék "kivetés" + egyéb anyagi szankciók. :)
minden bevételed adóköteles. érdemes keresned egy könyvelőt és vele átbeszélned a részleteket, hogy mit hogyan érdemes csinálnod.
például az sem mindegy, hogy milyen címen számlázod ki, mert a fotózás és videó készítés végzettséghez kötött és mostanában sokakat ellenőriznek is miatta. persze a YouTube-on nem is a videó elkészítésért kapod a pénzt, hanem a reklám megjelenítésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!