Ha a NAV eljárást indít ellenem, tehát magánszemély ellen, az a cégemet befolyásolja?
Interneten csináltam olyan dolgot, ami adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység (tippek, tanácsadás, sportfogadási tippek konkrétabban). Elvileg feldobtak érte, de pont a napokban akartam ezt mérsékelni, akár be is fejezni, mert másba kezdtem, amihez nyitottam egy céget is pár napja. Szóval ez már egy teljesen legális, adózott stb. dolog lesz. A saját számlámra küldték a tagság díjakat. Ha ebből lesz valami, az befolyásolja a nem rég nyitott, teljesen tiszta cégemet. Nem számolják fel a céget, vagy fagyasztják be a cég számláját?
Kicsit off:
Azzal ijesztgetnek, hogy ezért börtön is jár, mert ketten csináltuk. Ez igaz?
Ha árverésre bocsátanák, attól függetlenül lehetne vele folytatni a tevékenységeket, amíg nem lenne a másé? Ez ugyebár csak feltételezés, mert ha nem horrorisztikus az a büntetés, akkor ki lehet fizetni.
A másik pedig az, hogy akkor börtönre ne számítsunk, ennyiért csak büntetni szoktak?
Nem akarod megérteni?
Neked, mint magánszemélynek lesz tartozásod (ha lesz). A cégnek ehhez nincs köze, tehát a cég vagyonát, bankszámláját, egyéb dolgait ne érinti a Te magánszemélyes ügyed.
Csak a gazdasági társaságban lévő üzletrészed érinti, hiszen az a Tied, mint magánszemélyé, aki befektette egy cégbe. Azt lefoglalhatják, és adott esetben árverésre bocsátják, ha nem fizeted ki a MAGÁNSZEMÉLYES tartozásod.
Mivel igen csekély az érdeklődés GT-ben lévő üzletrészekre, ezért azok lefoglalása inkább pszichikai nyomás az illetőre. Adott esetben a konkurenciának jöhet jól, hátha szemet vet a cégedre, és árverésen hozzájut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!