Ha a NAV eljárást indít ellenem, tehát magánszemély ellen, az a cégemet befolyásolja?
Interneten csináltam olyan dolgot, ami adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység (tippek, tanácsadás, sportfogadási tippek konkrétabban). Elvileg feldobtak érte, de pont a napokban akartam ezt mérsékelni, akár be is fejezni, mert másba kezdtem, amihez nyitottam egy céget is pár napja. Szóval ez már egy teljesen legális, adózott stb. dolog lesz. A saját számlámra küldték a tagság díjakat. Ha ebből lesz valami, az befolyásolja a nem rég nyitott, teljesen tiszta cégemet. Nem számolják fel a céget, vagy fagyasztják be a cég számláját?
Kicsit off:
Azzal ijesztgetnek, hogy ezért börtön is jár, mert ketten csináltuk. Ez igaz?
Olvastál olyant, előző, hogy tartozása van?
Mit hajtana végre bárki egy ellenőrzés folyamán???
A cégben lévő tulajdonrészed igen.
Ha 100%-ban a Tied pl egyszemélyes kft, akkor igen.
Ha csak 50%-ban akkor csak a tulajdonrészed veszíted el, de a cég megmarad, csak nem leszel már benne tag. Azt hogy később lehetsz-e az meg majd a jogerős bírósági döntés függvénye.
Példa árverezett cégtulajdonokra:
Mert ugye nálad Navos eljárást kezdeményeztek, az adóhiányra és bírságra a NAV fog elsődlegesen végrehajtást foganasítani.
Viszont ha a cégbíróság ebből kifolyólag kényszertörli a céget, akkor 5 évig nem is lehetsz tisztviselő tag sem egy új cégben.
Le vagy maradva, ma már kérdezett:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
Igen, és?
Tartozása egy fillér sincs az állam felé, tehát mit hajtanak végre?
LEsz egy eljárás, lesz megállapítás. Honnan tudod, hogy nem fogja befizetni?
Ha be tudná fizetni, nem izgulna ennyire és alapból már vállalkozóként végezte volna a tevékenységet a fél év alatt :-).
Egyébként idén számoltak fel egy céget, pont hasonló körülmények között, amit a NAV-nál art. szerinti bejelentésem miatt vizsgáltak, csak közben kibukott még pár dolog és a hatóságok kezdeményeztek egymás köreiben újabb vizsgálatokat, ami btk. és ptk-t is érintett, pedig csak törölt adószámmal végzett tevékenységre kezdtek vizsgálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!