Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az áfa törvényhez ért valaki?

Az áfa törvényhez ért valaki?

Figyelt kérdés
Egyelőre a könyvelőmmel nem tudjuk kibogozni, hogy mi a teendő, ha harmadik országba nyújtok szolgáltatást és számlázni kell. Az egyértelmű, hogy nem járhatok el alanyi mentes (KATA-s EV vagyok) minőségben. De akkor hogyan? 0% az áfa? Vagy 27%? De nem vagyok áfakörös. Ez a része egyáltalán nem tiszta és a NAV-tól sem kaptam ez ügyben pontosítást, pedig ÜCC-n keresztül hívtam őket.

2018. márc. 2. 00:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%
Viszont a szamlazz.hu-ban lévő EUK kulcs végül is jó erre az ÁTHK-ra, de ezek nem "hivatalos kulcsok". Egy jobb számlázó programban magad is létrehozhatsz ilyen kulcs rövidítéseket.
2018. márc. 6. 21:01
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Volt ami új volt ezek közül, volt ami nem, de jobb így nagyobb bizonyossággal meggyőződni a dolgokról. Bevallást készít a könyvelőm, igen, minden hónapban. Ez a része legalább rendben megy. Én bízom a szamlazz.hu-ban, ha már nagy betűkkel merik hirdetni magukat, hogy NAV-álló szolgáltatást nyújtanak. Gondolom nem egy fiktív adókulcs miatt kapok büntit, ha kapok, ha a gyakorlati része rendben van (bevallások, stb.).
2018. márc. 6. 21:21
 13/13 anonim ***** válasza:
86%

Az EUK jó lesz erre. Hogy biztosra menj, még írd rá a számla aljára a megjegyzésbe, hogy ÁFA tv. területi hatályán kívüli, akkor biztos nem lesz gond a kulcsokkal.

(És ne használt sem azt a kifejezést ebben az esetben, hogy alanyi (adó)mentes (AAM), sem azt hogy Áfa körön kívüli (ÁKK), mert ezek mást jelentenek.)

2018. márc. 6. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!