Ha a munkáltató csal a pénzemmel most az adóbevallási időszakban a NAV adótervezettel úgyis lebukik nem?
Ha nekem a munkáltatóm hazudik a fizetéssemmel és nem annyira jelent be mint amennyit mond és amennyit kapok kézbe, akkor az most az adóbevallási időszakban úgyis simán kibukik nem?
Hiszen megkapom az adóbevallási tervezetet a NAVtól, amely 100%ban a munkáltató által a NAVnak küldött adatokon alapszik-és ha nem stimmel, ha csal a munkáltató, az feketén fehéren kibukik azonnal? Csak rá kell nézni a tervezetre?
ha netán kiderül hogy minimálbéren vagyok bejelentve és közben meg kapok 2x minimálbért de nekem nem szól hogy csak minimálbéren jelentett be????
ma 15:29
Sokkal előbb kell kapjál elszámolást a munkáltatótól az előző évre, mint ahogy a NAV megcsinálja a bevallásodat.
ha bukta van, már láthatod is az elszámoláson.
Ha netán külön neked csinálna a cég kamu elszámolást, és a NAV adóívén kibukik a nem valós bejelentés, akkor papírok megfog és beballagsz a NAVhoz. Már, ha balhét akarsz.
"Sokkal előbb kell kapjál elszámolást a munkáltatótól az előző évre, mint ahogy a NAV megcsinálja a bevallásodat. "
Mit???? MIkor hol ne hülyéskedj... mit kéne kapjak és mikor???
Tavaly se kaptam SEMMIT de a világon semmit a kezembe (se én se senki aki itt melózik) aztán jött az adótervezet és kiderült hogy midnen oké.
De kapni SEMMIT. egy fia papírt se.
Ez csak a munkaügyes troll a szánalmas provokatív kamukérdéseivel.
Kérdező, szedj már össze egy csajt magadnak... Szerencsétlen.
" aztán jött az adótervezet és kiderült hogy midnen oké. "
Ha minden oké, akkor mi a gondod?
Ha viszont nem az volt a bevallásban, amit kézben kapsz fizuként, akkor nincs minden oké.
Ebben az esetben vagy leordítod a munkáltatód fejét és valószínűleg megkapod, hogy el lehet menni.
A másik variáció, hogy jelented a NAVnak. Most úgyis majdnem utolérték magukat, hiszen szép kis lista van már a nem bejelentett, vagy csak félig bejelentett dolgozókat foglalkoztató cégekről.
"at, hiszen szép kis lista van már a nem bejelentett, vagy csak félig bejelentett dolgozókat foglalkoztató cégekről."
Ez lenne az???
Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók nyilvánosságra hozatala
Ott van a munkahelyem.
És most le leszek trollozva hazudik kitalálja stb.
Igaz?
de attól még ott van a munkahelyem a listában.
Nem feltétlen troll, vannak ilyenek.
Pl a biztonsági őri cégekre jellemző ez.
Én 2 éve szívtam meg egy ilyennel.
Bruttó 250 ezer volt a havi bérem, tőlem minden hónapban levonták az adót, és a nettó bérem elutalták folyószámlára.
Bérpapírt sosem kaptam! Azt mondták nincs. Minden hónapban balhéztam érte, de nem adtak.
Aztán jött a NAV adóbevallási tervezetem, amin mit láttam?
Hogy január-március időszak , amit máshol töltöttem szépen rajta van, április -december amit meg ennék a biztonsági cégnél fel sem volt tüntetve egyetlen fillér jövedelem sem. Ergo egy petákot se fizettek be.
Felhívtam őket, ment a kamu, aztán megfenyegettem őket, hogy 1 héten belül rendezik, vagy majd én rendezem a NAV segítségével. Így befizették az adót, nekem meg le kellett adnom saját adóbevallást :@
Ja és persze eljöttem onnan normális helyre.
Szóval de, természetesen kiderül.
De amúgy te nem vagy felelős érte, tőled ha levonja, akkor onnantól a munkáltató felelőssége, hogy azt megfizesse. Ha nem teszi, akkor majd rajta hajtják be, nem rajtad. Ez téged semmiben nem érint hátrányként.
"De amúgy te nem vagy felelős érte, tőled ha levonja,"
Na de NEM TUDOM bizonyítani hogy tőlem mit és mire vont le mert sosem kapok bérpapírt!
Itt is ez van nem adnak és kész.
Nem biztos hogy troll ezek szerint egyesek el se tudják képzelni milyen csalások mennek némely cégeknél.
Én 2016ban 7 hónapot melóztam takarítós cégnél szerződéssel bérpapírral mindennel majd 2017ben az adóbevalláskor derült hogy egy napra se voltam bejelentve.
De tb adót mindent levontak (vagyis ellopták és zsebre tették) volt szerződés bérpapír és adott időszakra mégis zéró nap munkaviszonyom volt.
Ráadás!! Utólag az is kiderült hogy a cég adószáma már akkor fel volt függesztve és kényszertörlés alatt állt amikor felvettek vagyis fel se vehettek volna sőt nem is üzemelhettek volna.
Na erre varrjatok gombot.
Egyébként a cégtulajt később emiatt és sok egyébért le is ültették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!