Ha a munkáltató csal a pénzemmel most az adóbevallási időszakban a NAV adótervezettel úgyis lebukik nem?
Ha nekem a munkáltatóm hazudik a fizetéssemmel és nem annyira jelent be mint amennyit mond és amennyit kapok kézbe, akkor az most az adóbevallási időszakban úgyis simán kibukik nem?
Hiszen megkapom az adóbevallási tervezetet a NAVtól, amely 100%ban a munkáltató által a NAVnak küldött adatokon alapszik-és ha nem stimmel, ha csal a munkáltató, az feketén fehéren kibukik azonnal? Csak rá kell nézni a tervezetre?
ha netán kiderül hogy minimálbéren vagyok bejelentve és közben meg kapok 2x minimálbért de nekem nem szól hogy csak minimálbéren jelentett be????
nem.
Mert amit kézbe kapsz az sehol nem jelenik meg. Ő bejelent mondjuk br. 100e forintra, ezt utalja neked (vagy ez áll a bérpapírodon) majd ezt is jelenti le a NAV felé.
Már ne haragudj de te vqagy trollkodsz vagy olvasni se tudsz.
Tehát van egy munkaszerződésem benne btto alapbér 200 (mondjuk). Meg is kapom a btto 200nak megfelelő nettót kezembe.
Persze ha megkérdem be vagyok-e jelentve btto 200-ra az a válasz hogy igen, persze.
Majd megjön a nav adóbevallás tervezet és kiderül hogy hoppá hát én minimálbéres vagyok a navnak szolgáltatott adatok szerint és csak btto 130-al vagyok bejelentve.
Na akkor mi van?
Csak azért kérdem mert egy volt kollegám áruhitelt vett fel (ill vett volna fel) és nem kapott az istennek se jövedelemigazolást a munkahelyen. Majd kiderült miért nem kap, mert ha kapott volna arra a munkáltatónak rá kellett volna írni a tényleges keresetét-ami a navnak is jelentve van.
Bukta volt.
Abban az esetben tud kibukni, ha nem valós adatokat tartalmaz a bérpapírod.
Pl van a fekete bérszámfejtés, amin azt látod, hogy 2x a fizud, örülsz mint majmoca, hivatalos a béred, ott a papír.
És van a fehér bérprogram, amiből a NAV kapja az adatokat.
Ha csak pénzt kapsz, de azt se tudod mi a bér papir meg a józsi szava a bejelentés ténye, akkor meg mihez viszonyítasz?
" papir meg a józsi szava a bejelentés ténye, akkor meg mihez viszonyítasz?"
??? vagy te vagy hülye vagy én.
Bakker.
1. Ott a munkaszerződésem. Btto alapbér 200.
tehát éves keresetem btto 12x 200.
megkérdem mennyivel is vagyok bejelentve? Válasz:Btto 200.
Stimmel eddig?
2. Jön a nav bevallás-tervezet. Ott van feketén fehéren éves keresetem btto 130 x 12.
Vagyis minimálbéren vagyok bejelentve.
Akkor mi is a helyzet?
Te vagy a hülye...
Mert van egy munkaszerzödésed semmit se jelent, abba azt írsz ami akarsz, az csak egy papírlap, max a segged véded le vele, hogy ez alapján vélelmezted, hogy te ott dolgozol, és ennyit keresel. Hányszor téma, hogy szerzödés van, csak upsz nincs bejelentve....
A simli már most kiderülne, mert ott a BÉRPAPÍR, amit minden hónapban kézhez kapsz!!!!!!! a munkáltatónak aláírva vissza kell adnibegy pldt. Rajta feketén fehéren az adott havi béred, és ha se szabin, se betegen se se, akkor megegyezik a szerzödéses béreddel.
De látom az előtte lévő szöveg értelmezése se ment.
"mert ott a BÉRPAPÍR, amit minden hónapban kézhez kapsz!!!"
Már ha kapok ugyebár.... már ha kapunk!
És ha nem?
"A simli már most kiderülne, mert ott a BÉRPAPÍR, amit minden hónapban kézhez kapsz!!"
Ja és ugye a bérpapír az nem "csak egy " papírlap?
És ha kiállítja a bérlapot és nem is igaz?
Na ne...
Mint pl az az ember aki ide írt nemrég hogy vonták tőle TB_t hónapról hónapra és kapta a bérlapot mely szerint vonták majd kapott egy levelet a navtól hogy fizessen be egy összegben X havi tb-t mert egy petákot se fizetett be után a munkáltatója?
Miközben kapta a bérlapot?
Akkor az hogy is lehetett?
Úgy, hogy ilyenkor kell megfogni az összes papírlapot, elcsattogni az illetékes szervhez, és igazolni, hogy tőled vonták, ezt kaptad, jóhiszeműen bíztál a munkáltatóban, munkavállalót nem érhet hátrány, hogy a munkáltató nem fizet nem jelenti le, ha a munkavállaló tudja igazolni, őt érte kár.
Igen, papírlap, ami a segged védi. Abban az esetben, meg ha bérlapot se kapsz, így jártál. Késő hisztizni. Ha kijön, hogy annyi az annyi így jártál. Ám eddig hogy készült a bevallásod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!