Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a munkáltató csal a pénzemm...

Ha a munkáltató csal a pénzemmel most az adóbevallási időszakban a NAV adótervezettel úgyis lebukik nem?

Figyelt kérdés

Ha nekem a munkáltatóm hazudik a fizetéssemmel és nem annyira jelent be mint amennyit mond és amennyit kapok kézbe, akkor az most az adóbevallási időszakban úgyis simán kibukik nem?

Hiszen megkapom az adóbevallási tervezetet a NAVtól, amely 100%ban a munkáltató által a NAVnak küldött adatokon alapszik-és ha nem stimmel, ha csal a munkáltató, az feketén fehéren kibukik azonnal? Csak rá kell nézni a tervezetre?

ha netán kiderül hogy minimálbéren vagyok bejelentve és közben meg kapok 2x minimálbért de nekem nem szól hogy csak minimálbéren jelentett be????

2018. jan. 20. 14:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%

nem.

Mert amit kézbe kapsz az sehol nem jelenik meg. Ő bejelent mondjuk br. 100e forintra, ezt utalja neked (vagy ez áll a bérpapírodon) majd ezt is jelenti le a NAV felé.

2018. jan. 20. 15:12
 2/20 A kérdező kommentje:

Már ne haragudj de te vqagy trollkodsz vagy olvasni se tudsz.

Tehát van egy munkaszerződésem benne btto alapbér 200 (mondjuk). Meg is kapom a btto 200nak megfelelő nettót kezembe.

Persze ha megkérdem be vagyok-e jelentve btto 200-ra az a válasz hogy igen, persze.

Majd megjön a nav adóbevallás tervezet és kiderül hogy hoppá hát én minimálbéres vagyok a navnak szolgáltatott adatok szerint és csak btto 130-al vagyok bejelentve.

Na akkor mi van?

Csak azért kérdem mert egy volt kollegám áruhitelt vett fel (ill vett volna fel) és nem kapott az istennek se jövedelemigazolást a munkahelyen. Majd kiderült miért nem kap, mert ha kapott volna arra a munkáltatónak rá kellett volna írni a tényleges keresetét-ami a navnak is jelentve van.

Bukta volt.

2018. jan. 20. 15:18
 3/20 anonim ***** válasza:
73%

Abban az esetben tud kibukni, ha nem valós adatokat tartalmaz a bérpapírod.

Pl van a fekete bérszámfejtés, amin azt látod, hogy 2x a fizud, örülsz mint majmoca, hivatalos a béred, ott a papír.

És van a fehér bérprogram, amiből a NAV kapja az adatokat.

Ha csak pénzt kapsz, de azt se tudod mi a bér papir meg a józsi szava a bejelentés ténye, akkor meg mihez viszonyítasz?

2018. jan. 20. 15:22
 4/20 A kérdező kommentje:

" papir meg a józsi szava a bejelentés ténye, akkor meg mihez viszonyítasz?"

??? vagy te vagy hülye vagy én.

Bakker.

1. Ott a munkaszerződésem. Btto alapbér 200.

tehát éves keresetem btto 12x 200.

megkérdem mennyivel is vagyok bejelentve? Válasz:Btto 200.

Stimmel eddig?

2. Jön a nav bevallás-tervezet. Ott van feketén fehéren éves keresetem btto 130 x 12.

Vagyis minimálbéren vagyok bejelentve.

Akkor mi is a helyzet?

2018. jan. 20. 15:29
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg ügyfélkapun keresztül az EBEVben a járulékadat-kivonatodat és látni fogd teljes részletességgel, hogy melyik hónapban mit jelentett a NAVnak a munkáltatód. Nemcsak a bruttó béredet, hanem a levont járulékokat, adóelőleget, de még a munkaidődet és a FEOR számot is.
2018. jan. 20. 15:29
 6/20 A kérdező kommentje:
És ha kibukik a simli (mert per pill nincs ügyfélkapum de lesz) akkor ezzel mehetek is a munkáltatóhoz leszedni a fejét a helyéről? Mert ez azt jelenti hogy CSAL?
2018. jan. 20. 15:31
 7/20 anonim ***** válasza:
80%

Te vagy a hülye...

Mert van egy munkaszerzödésed semmit se jelent, abba azt írsz ami akarsz, az csak egy papírlap, max a segged véded le vele, hogy ez alapján vélelmezted, hogy te ott dolgozol, és ennyit keresel. Hányszor téma, hogy szerzödés van, csak upsz nincs bejelentve....

A simli már most kiderülne, mert ott a BÉRPAPÍR, amit minden hónapban kézhez kapsz!!!!!!! a munkáltatónak aláírva vissza kell adnibegy pldt. Rajta feketén fehéren az adott havi béred, és ha se szabin, se betegen se se, akkor megegyezik a szerzödéses béreddel.

De látom az előtte lévő szöveg értelmezése se ment.

2018. jan. 20. 16:11
 8/20 A kérdező kommentje:

"mert ott a BÉRPAPÍR, amit minden hónapban kézhez kapsz!!!"

Már ha kapok ugyebár.... már ha kapunk!

És ha nem?

2018. jan. 20. 16:16
 9/20 A kérdező kommentje:

"A simli már most kiderülne, mert ott a BÉRPAPÍR, amit minden hónapban kézhez kapsz!!"

Ja és ugye a bérpapír az nem "csak egy " papírlap?

És ha kiállítja a bérlapot és nem is igaz?

Na ne...

Mint pl az az ember aki ide írt nemrég hogy vonták tőle TB_t hónapról hónapra és kapta a bérlapot mely szerint vonták majd kapott egy levelet a navtól hogy fizessen be egy összegben X havi tb-t mert egy petákot se fizetett be után a munkáltatója?

Miközben kapta a bérlapot?

Akkor az hogy is lehetett?

2018. jan. 20. 16:18
 10/20 anonim ***** válasza:
71%

Úgy, hogy ilyenkor kell megfogni az összes papírlapot, elcsattogni az illetékes szervhez, és igazolni, hogy tőled vonták, ezt kaptad, jóhiszeműen bíztál a munkáltatóban, munkavállalót nem érhet hátrány, hogy a munkáltató nem fizet nem jelenti le, ha a munkavállaló tudja igazolni, őt érte kár.

Igen, papírlap, ami a segged védi. Abban az esetben, meg ha bérlapot se kapsz, így jártál. Késő hisztizni. Ha kijön, hogy annyi az annyi így jártál. Ám eddig hogy készült a bevallásod

2018. jan. 20. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!