Hol van a pénz biztonságban?
Most hallottam, hogy egy ismerősnek valamilyen céges vagy elszámolási ügy miatt inkasszóztak a magán bankszámlájáról (tehát nem a cégesről!!) közel 10M Ft-ot.
Egyáltalán mi köze van annak, ha céges ügye van, egy kereskedelmi banknál lévő magán bankszámlájához? Hogy jön bármilyen hatóság ahhoz, hogy ott inkasszózzon?!
És ha a gyereke taníttatására, vagy mondjuk az idős szülei kórházi kezelésre volt félretéve az a pénz?
Mi a jó megoldás akkor, hol tartsa az ember a pénzét, hogy nem tudja bármilyen hatóság önkényesen, egyik napról a másikra csak úgy eltulajdonítani?
Mert a bankban van a legkevésbé biztonságban ezek szerint.
"#9 látszik hogy fogalmad sincs az egészről.. keress utána, értsd meg a technológiát, és utána legyen véleményed. "
Tudok róla annyit, hogy legyen véleményem. Ha hiszed, ha nem. Legfeljebb ez a vélemény nem egyezik meg a tiéddel.
"Amúgy meg jelezném, hogy nem csökkent az értéke, csupán ott van ahol 1 (!) hónappal ezelőtt volt."
Tudom. És kétszerannyin mint pár hónapja. Meg százszorannyin, mint 1 éve. Mondom: nekem mindegy, fektess bele, használd, nekem mindegy. Te döntésed. Csak majd viseld a következményeit. Ha lesznek. Ha nem, és ebből leszel kőgazdag, akkor majd én is viselem és verem a fejem a falba, hogy nem bíztam benne.
"én csak remélem, hogy nem az én adómból lesz bitcoinbuktások mentése"
Hiszem, hogy ezt komolyan gondoltad hogy lenne ilyesmi, nem beszélve arról az adóról ami a bitcoin árfolyamnyereség után folyik be az államkasszába az egész 30%-a. Ha meg nem ez miatt akkor valami más okozhatja a fusztrációd ezzel a témával kapcsolatban.
"Ha nem, és ebből leszel kőgazdag, akkor majd én is viselem és verem a fejem a falba, hogy nem bíztam benne."
Lehet hogy már el is kezdted a falba verést? Vagy pár hónapja még nem hallottál a dologról? Másképp nem látom mi lehet az oka, hogy elleneznél valamit ami bővíti a te lehetségeidet is és olyan dolgokat old meg amit előtte semmi más vagy ha ezekkel nem vagy tisztába akkor lehet, hogy felületesen ismered a témát.
"Hiszem, hogy"
*Nem hiszem, hogy
"(Nem) Hiszem, hogy ezt komolyan gondoltad hogy lenne ilyesmi, nem beszélve arról az adóról ami a bitcoin árfolyamnyereség után folyik be az államkasszába az egész 30%-a."
Mert aki nyert a lufifújáson, az mind be fogja vallani az árfolyamnyereségét? Magyarországon? De most tényleg? Te bevallod? Én mondjuk hülye lennék, de te nyilván be fogod ezekszerint.
"Vagy pár hónapja még nem hallottál a dologról? Másképp nem látom mi lehet az oka, hogy elleneznél valamit ami bővíti a te lehetségeidet is és olyan dolgokat old meg amit előtte semmi más"
Nem hiszem, hogy kéne méregetni azt, hogy kinek nagyobb... az az időszak amióta ismeri a bitcoint. Lényegtelen szerintem. De azt nem látom, hogy a bitcoin miben "bővíti a lehetőségeimet"? Egy bankszámlával/bankkártyával biztonságosan, alacsony költségekkel tudok bármit megvenni az interneten. Amiben bővítheti a lehetőségeimet, az a névtelenség, de erre köszönöm, ha pénzt költök, ott nincs szükségem, hiszen semmi olyan tevékenységet nem végzek. Tehát taníts kérlek, mit tudok bitcoinnal, amit pénzzel nem? De ne itt, ennek a kérdésnek nem ez a témája. Írok ki kérdést rá.
"Te bevallod?"
Természtesen be kell vallani hiszen megjelenik a bankszámlán az összeg éppen annyira kell bevallani mintha más miatt jelenne meg pénz a bankszámládon.
"aki nyert a lufifújáson, az mind be fogja vallani az árfolyamnyereségét?"
Nem tudom miből gondolod lufifújásnak, egy jósgömbből olvastad ki?
Tudtommal a NAV-nál kidolgozás van a pontos szabályozás, rengetegen kérdezik hogy kell pontosan adózni, ha a NAV kiad egy pontos leírást akkor az tovább fogja növelni az adóbevételeket.
"Egy bankszámlával/bankkártyával biztonságosan, alacsony költségekkel tudok bármit megvenni az interneten."
Bankkártya + biztonság ez elég vitatható dolog megadnád a bankkártyaszámod egy ismeretlen külföldi oldalon?
Az az alacsony költség az kb. 3% van hova csökkenteni, csak nem közvetlen fizeted hanem az árba van beépítve.
Hol van a pénz biztonságban?
Amikor színházjegyet vettél belőle, és már megnézve az előadást, kifelé jössz a színházból.
Na, akkor már nem lehet elvenni tőled.
Elnézést, de ne ítélkezzünk már egy olyan emberről, akit nem is ismerünk!!
Az, hogy most mennyire volt jogszerű vagy jogszerűtlen a Nav eljárása, majd kiderül. De 99%, hogy jogszerűtlen volt, mert a könyvelő és az ügyvédje is azt mondta.
Ráadásul azért gondoljunk már bele, aki tudja magáról, hogy vaj van a füle mögött, az nem fog 10M Ft-ot parkoltatni a saját nevén lévő számlán, és nem kezdő vállalkozóról van szó.
De nem is ez volt a kérdés, hanem hogy az ilyen esetek kivédésére, hol van biztonságban a pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!