Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Questor ügy - hol van biztonsá...

Questor ügy - hol van biztonságban a pénz?

Figyelt kérdés

...Mert már jönnek a rémhírek meg urban éegendek, hogy "ez csak a kezdet" meg "majd jönnek a bankok", stb.

Az ember óhatatlanul is elgondolkozik rajta, hol érdemes tartania a pénzét.

Persze ez a kérdés mágnesként vonzza majd a trollokat, akik lehülyéznek, de azért megkérdezem.

2015. ápr. 3. 14:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Állampapírban. Csak ha államcsőd van akkor veszik el. De majd lehurrognak az okosok :D
2015. ápr. 3. 14:17
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

"ez csak a kezdet" meg "majd jönnek a bankok"-

Ezek a kijelentések körülbelül a Blaha téri tajtrészeg csöves gazdasági kompetenciájának a színvonala.

2015. ápr. 3. 14:22
 3/15 anonim ***** válasza:
bocsánat, inkompetenciájának.
2015. ápr. 3. 14:22
 4/15 A kérdező kommentje:
Igen, ez egy szélsőséges vélemény volt. De abban van valami, nem, hogy minél nagyobb egy bank, annál biztonságosabb? Én lennék a legboldogabb, ha "a hazait" támogathatnám, de szerintem olyan helyen érdemes tartani a pénzt, ami "nemzetközi garanciákat" vállal, nem?
2015. ápr. 3. 14:51
 5/15 anonim ***** válasza:
Hány hazai bank van? :D
2015. ápr. 3. 14:52
 6/15 anonim ***** válasza:
9%

Questor sem volt olyan rossz amíg tartott, és mivel 6 millióig kártalanítanak azonnal mindenkit, a fennmaradó részeket pedig a csődeljárás után kapják meg. Ami még gázos lehet, az a gyurcsány milliárd, mert a stadion ami belőle épült nem az az ingóság amit el lehet adni nav árverésen.

De most komolyan, hol van a legtöbb embernek 6 millió megtakarítása? Max az ingatlanjában amiben lakik...

A piaci kamathoz képest magas kamattal még ezzel is baromi jól járt a kisbefektető.

2015. ápr. 3. 15:02
 7/15 anonim ***** válasza:

Questor sem volt olyan rossz amíg tartott, és mivel 6 millióig kártalanítanak azonnal mindenkit,

elég baj... egyértelműen le van írva a tájékoztatóikban, hogy nem terjed ki rájuk sem az OBA, sem a BEVA védelme... aki ennek ellenére kötvényt vett náluk, azt jó lenne, ha nem kártalanítaná az állam az én pénzemből, a tiédből, meg azokéból, akik tudnak olvasni...

2015. ápr. 3. 20:13
 8/15 anonim ***** válasza:
törzstőkéből van azthiszem kártalanítva
2015. ápr. 3. 20:17
 9/15 anonim ***** válasza:
23%

Ez is olyan, mint a svájci frank hitelesek. Frankban vették fel a hitelt, mert azt hitték jó lesz, és már évek óta sírnak. Miért nem vették fel forintban?

Brókereknek adják a pénzüket, mert azt hitték jó lesz, és most sírnak. Miért nem tették bankba?

Kevesebb kamatot kaptak volna, így meg elúszott minden. Bankba kell rakni a pénzt, nem ilyen szaroknak odaadni.

2015. ápr. 3. 23:31
 10/15 anonim ***** válasza:

"Én lennék a legboldogabb, ha "a hazait" támogathatnám, de szerintem olyan helyen érdemes tartani a pénzt, ami "nemzetközi garanciákat" vállal, nem?"

Nemzetközi garanciát a betétedre nem vállal egyetlen bank sem. Az AXA Bank a belga betétbiztosítási alaphoz tartozik, az összes többi Magyarországon működő bank esetében az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kártalanít, ha a betéti konstrukcióra betétbiztosítás érvényes.

2015. ápr. 4. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!