Hogyan tudhatnám biztonságban a pénznem?
Úgy értve nyúl le a bank, hogy nem használom a bankszámlám, mégis 3 ezer Ft-ot levontak kártyahasználati díjra, kb annyit, mint amit kamatozik az a kb 260 ezer Ft ami MOST van a számlán... Itthon most 200ezrem van, szóval összesen van 460 ezrem, meg 9 ezer ami költőpénz, ha pl gyógyszerre vagy ruhára akármire kell.
Pénzhez szerencsém nincs, nem tudom mibe fektethetném és a munkanélküliség miatt a környéken már 160 üzlet/vállalkozás ment tönkre az utóbbi 1 évben, ez is nehezíti az ötletesség kibontakozását.
Pénzbefektetői tanácsadóra is gondoltam már, de szerintem kevés ez a pénz ahhoz, hogy fizessek is azért, hogy valaki tanácsot adjon. Ti, hogy gondoljátok?
"Az inflációt pont fedezi a fene nagy kamatuk"
Nem ! Ugyanis 2%-ot kamatozik max
Jól látod, ez még nem elég pénz a komoly befektetésekhez.
Tedd be szépen a bankba valami hosszabb távú lekötött betétbe, olyan 3%-ot elérsz vele, kártyát nem kell igényelned/fizetned ha nem használod, így a kamatok picit többet hoznak, mint a havi díjak.
"Az inflációt pont fedezi a fene nagy kamatuk"
"Nem ! Ugyanis 2%-ot kamatozik max"
0.2% volt nemrég az infláció.
""Az inflációt pont fedezi a fene nagy kamatuk"
"Nem ! Ugyanis 2%-ot kamatozik max"
0.2% volt nemrég az infláció."
de a kamatukat osztani kell 12-vel, mert éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!