Úgy tudom, hogy a legtöbb Eu-s országban a bruttó fizetés kisebb százalékát vonják le, mint nálunk. Vannak olyan országok, ahol szintén magasak az adók, de az ottani infrastruktúra, egészségügy, oktatás, stb. színvonala fényévekkel megelőzi a magyart (mint ahogy több, kisebb adót levonó országban is). Az élelmiszerre kivetett áfa pedig állítólag nálunk a legmagasabb. Azt figyelembe véve, hogy milyen állapotok vannak Magyarországon, szerintem irreálisan magasak az adók, mert ha úgyse a köz javát szolgálja, valamivel több pénze lenne az átlagembernek, ha kevesebbet vonnak le. Nem azt mondom, hogy ne legyen semmilyen adó, de kisebb is elég lenne.
Annyi igaz, hogy minden országokban a jogszabályi környezetnek megfelelően alakítani kell egy terméket AMENNYIBEN az eredeti termék nem felelne meg a helyi előírásoknak. És ennyi.
Az ilyem megérzésekről, mint, hogy a "német mosópor jobban mos" meg annyit, hogy mérhető. Ahogy a NÉBIH meg is mért vagy 50 terméket, amiből kb. 5-nél találtak eltérést és ott sem a minőség rovására, hanem a már fent említett ok-okozat miatt.
2017. szept. 8. 13:09
12/16 anonim válasza:
10, a magyarok többsége tök hülye a vásárláshoz. Amikor megjelentek itthon az első kompakt mosóporok, amiből egy evőkanál bőven elég, megvették, használtak belőle annyit, amennyit a régiből, mert különben jaj, koszos marad a ruha. Aztán bőgtek, hogy drágább, és visszatértek a régihez. Nem véletlenül van itthon más minőség, mint kint, egyszerűen olyan maradiak sokan, hogy nem tudnak mit kezdeni a jobbal...
2017. szept. 8. 18:33
13/16 A kérdező kommentje:
Jól leírták páran; lehet, hogy nyugatabbra magasabbak az árak, de a minőség is jobb. Volt is ezzel kapcsolatban vizsgálat, pl. az osztrák, vagy német boltokban kapható joghurt között az a különbség, hogy a magyarban jóval kevesebb gyümölcs, viszont több aroma, cukor, és hasonló van, a tőlünk nyugatabbra kapható felvágottakban átlagosan több a hús, mint nálunk, és lehetne még sorolni. A szlovákok, lengyelek pedig lehet, hogy ugyanúgy szemetet esznek, mint a magyarok, de náluk legalább alacsonyabbak az árak, mint itt.
2017. szept. 8. 21:29
14/16 anonim válasza:
Kérdező, nem olvasol? Előbb írtam, hogy igen, volt ilyen vizsgálat, ráadásul a magyar hatóság végezte el a nagy propagandabejelntés után és mégis csak azt sikerül kiköhögniük, hogy igazából nincs különbség...
2017. szept. 8. 21:38
15/16 anonim válasza:
#11: Megfelel az szlovák RedBull is (osztrákoknál is
az van) az előírásoknak, viszont TÖBB ADÓT kell rá fizetni.
Így az ár maradt, az összetevők változtak.
És egyáltalán nem olyan a téma, hogy a természetes alap-
anyagok minősége változhat, pl söröknél szerintem simán
belefér, hogyha magyar vagy osztrák vízből készítik, ak-
kor a vízzel kapcsolatos nyomelemek összetétele pl mi-
nimálisan, de változhat.
2017. szept. 8. 22:03
16/16 anonim válasza:
Nyilván ez egy extrém példa amit az ár hajtott. Én ezt simán egy kalap alá veszem, mert a lehet csak 20%-al drágább egyszerűen a magyar piacon nem opció.
Mellesleg anélkül, hogy értenek hozzá ettől a valtozastol rosszabb az íz vagy minőség?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!