Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért ennyire magasak az adók...

Miért ennyire magasak az adók Magyarországon?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a legtöbb Eu-s országban a bruttó fizetés kisebb százalékát vonják le, mint nálunk. Vannak olyan országok, ahol szintén magasak az adók, de az ottani infrastruktúra, egészségügy, oktatás, stb. színvonala fényévekkel megelőzi a magyart (mint ahogy több, kisebb adót levonó országban is). Az élelmiszerre kivetett áfa pedig állítólag nálunk a legmagasabb. Azt figyelembe véve, hogy milyen állapotok vannak Magyarországon, szerintem irreálisan magasak az adók, mert ha úgyse a köz javát szolgálja, valamivel több pénze lenne az átlagembernek, ha kevesebbet vonnak le. Nem azt mondom, hogy ne legyen semmilyen adó, de kisebb is elég lenne.

2017. szept. 8. 00:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Annyi igaz, hogy minden országokban a jogszabályi környezetnek megfelelően alakítani kell egy terméket AMENNYIBEN az eredeti termék nem felelne meg a helyi előírásoknak. És ennyi.

Az ilyem megérzésekről, mint, hogy a "német mosópor jobban mos" meg annyit, hogy mérhető. Ahogy a NÉBIH meg is mért vagy 50 terméket, amiből kb. 5-nél találtak eltérést és ott sem a minőség rovására, hanem a már fent említett ok-okozat miatt.

2017. szept. 8. 13:09
 12/16 anonim ***** válasza:
29%
10, a magyarok többsége tök hülye a vásárláshoz. Amikor megjelentek itthon az első kompakt mosóporok, amiből egy evőkanál bőven elég, megvették, használtak belőle annyit, amennyit a régiből, mert különben jaj, koszos marad a ruha. Aztán bőgtek, hogy drágább, és visszatértek a régihez. Nem véletlenül van itthon más minőség, mint kint, egyszerűen olyan maradiak sokan, hogy nem tudnak mit kezdeni a jobbal...
2017. szept. 8. 18:33
 13/16 A kérdező kommentje:
Jól leírták páran; lehet, hogy nyugatabbra magasabbak az árak, de a minőség is jobb. Volt is ezzel kapcsolatban vizsgálat, pl. az osztrák, vagy német boltokban kapható joghurt között az a különbség, hogy a magyarban jóval kevesebb gyümölcs, viszont több aroma, cukor, és hasonló van, a tőlünk nyugatabbra kapható felvágottakban átlagosan több a hús, mint nálunk, és lehetne még sorolni. A szlovákok, lengyelek pedig lehet, hogy ugyanúgy szemetet esznek, mint a magyarok, de náluk legalább alacsonyabbak az árak, mint itt.
2017. szept. 8. 21:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem olvasol? Előbb írtam, hogy igen, volt ilyen vizsgálat, ráadásul a magyar hatóság végezte el a nagy propagandabejelntés után és mégis csak azt sikerül kiköhögniük, hogy igazából nincs különbség...
2017. szept. 8. 21:38
 15/16 anonim ***** válasza:

#11: Megfelel az szlovák RedBull is (osztrákoknál is

az van) az előírásoknak, viszont TÖBB ADÓT kell rá fizetni.

Így az ár maradt, az összetevők változtak.

És egyáltalán nem olyan a téma, hogy a természetes alap-

anyagok minősége változhat, pl söröknél szerintem simán

belefér, hogyha magyar vagy osztrák vízből készítik, ak-

kor a vízzel kapcsolatos nyomelemek összetétele pl mi-

nimálisan, de változhat.

2017. szept. 8. 22:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Nyilván ez egy extrém példa amit az ár hajtott. Én ezt simán egy kalap alá veszem, mert a lehet csak 20%-al drágább egyszerűen a magyar piacon nem opció.

Mellesleg anélkül, hogy értenek hozzá ettől a valtozastol rosszabb az íz vagy minőség?

2017. szept. 8. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!