175ezres büntetés a navtol, mit tudok tenni?
"..adózó biztosítási jogviszonnyal rendelkezőként vagy egészségügyi szolgáltatásra jogosultként 2015 dec. 11 napjátol kezdődően sem az egészségbiztosítási szerv, sem a nav adoztatási szervének nyilvantartasaban nem szerepel."
A két és fél oldalas levél full kínia, tele paragrafusokra hivatkozva. Nos ez a 175 ezer 2017 év végéig van számolva 2015tol, nem értem miért. Mint ahogy azt sem, hogy idén januárban az Oeppel beszéltünk, és azt mondták 15 napon belül kellett volna jelentenem h németben dolgozom, és itt fizetek tb-t, de küldjem el nagyon gyorsan emailban a formanyomtatványt kitöltve, személyi, és német tb kártyám fotozva, és akkor rendben lesz, elkerülhetem a bírságot. Megköszöntem.
Aztn most rá több, mint fél évre kiküld a nav egy nekem értelmezhetetlen levelet, de azért úgy sikerült, hogy a sok pénzt vegyem észre benne :D meg, hogy ha szeretnék fellebezni akkor az is pénzecskébe kerül majd.
Most mit csináljak? Miota kijottem 2 heten belül munkaszerzodesem volt es betegbiztositásom, azota folyamat dolgozok..
(hozzáteszem iszonyatosan bosszant h nem jókedvemből hagytam el a szülőföldem, hanem mert szeretnék magamnak egy házat, autot, normális életet élni, és otthon nem tehetem meg, amikor meg eljövök akkor ó hát te nem tuddtad h ezt jelenteni kellett volna? te hibád! bitság, nincs bocsánat, ezt kapod.. arrol ne is beszéljunk, hogy évek ota orvosnál sem voltam, mikor elmentem egy vérvételre otthon zsebből adtunk egy tizest, mert szolt h nincs tb-m itthon fizetve. Na meg az orvosi szolgáltatásrol ne is beszéljünk xD minőség na az van. Szomszédunk mire idopontot kapott és hivták h nem jott, meghalt. Azert ezek komoly dolgok..)
Kettővel lejjebb hasonló kérdés már volt. :)
Ha az OEP-nél elkésve igazoltad a külföldi biztosításod, akkor az adataid átkerültek a NAV rendszerbe, és előírták az eü. szolg. járulékot, ami nem büntetés, hanem járulékfizetési kötelezettség.
Az OEP és NAV nem tartja a kapcsolatot olyan szinten, hogy az OEP-nél történt változásokat jeleznék a NAV felé.
Ilyen esetben a következőket kell tenned:
Sürgősen szerezz be a kinti biztosítótól egy igazolást, hogy milyen időszakban állt/áll fenn ott biztosításod. Ezt a NAV-hoz kell másolatban benyújtani egy bizonyos 17T1011 számú nyomtatvány értelemszerű kitöltésével. Ez alapján arra az időszakra előíródott járulékot, amikor kint volt biztosításod utólag és visszamenőleg törli az adóhatóság.
A NAV-nak nem elég a kinti biztosítási számod, ők a biztosítótól beszerzett igazoláshoz ragaszkodnak, valamint a 17T1011 számú nyomtatványhoz is!
Lehet, hogy a levélben fel is hívnak arra, hogy igazold a biztosításod, ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!