Törött, hiányos telefont árulok jófogáson. A vásárló lehet navos?
1-es, tudom, hogy jószándék vezérelt, de van egy kis gond az általad belinkelt cikkel: mégpedig először is az, hogy 2014-es.
Másodszor pedig az, hogy egyszerűen nem igaz, hogy üzletszerű értékesítés esetén (600 ezer ft-ig) sem kell adózni. Mégpedig azért nem igaz, mert a cikk is írja:
"Üzletszerűnek tekinthető az eladó tevékenysége, ha rendszeresen és jövedelemszerzés céljából értékesített az online piactéren. Ám ha csak alkalomszerűen árulta saját megunt használt tárgyait – melyből jövedelme nem, vagy csak alig származott –, nem kell adóznia. Az üzletszerűen értékesítő felhasználók jövedelmére nem az ingóértékesítésre, hanem a gazdasági tevékenységre vonatkozó szabályok alkalmazandók."
Kérdező: ha csak egyszer teszel fel törött, hiányos telefont és azt árulod, akkor semmi gond, még ha NAV-os, akkor sem.
De ha rendszeresen árulsz ilyent és jövedelemszerzés céljából veszed, eladod, akkor van félnivaló a NAV-os próbavásárlás esetén.
És igen, ahogy az első írta: kicsi a valószínűsége, hogy NAV-os lenne.
# 2/2 Időpont ma 10:30
Igaz, hogy 2014-es, de még ma is érvényes.
Az általad kiemelt részt pedig én azért nem emeltem ki, mert tartom a kérdezőt annyira értelmesnek, hogy egyedül is tudja a szöveget megfelelően értelmezni, és tudja, abból mi vonatkozik rá.
Akkor nem kell ettől tartanom, mert ez csak egyszeri alkalom.
Köszönöm a válaszokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!