NAV méltányossági kérelem?
Sziasztok! Eléggé bonyolított helyzetem van, és nem teljesen vagyok benne biztos, hogy megéri belevágni a méltányossági kérelembe.
Elnézést, ha hosszú lesz kicsit, de a lehető legtömörebben próbálok fogalmazni.
20 évesen szakmunkásképző után kényszervállalkozásba kezdtem (szépségipar), de sajnos a vendégköröm sokkal lassabban nőtt, mint a kiadásaim. Tulajdonképpen egyetlen hónap sem volt pozitív mérlegű, a családom egy ideig finanszírozta nekem a havi kiadásokat, járulékos költséget, helybérlést, rezsit. Ezt nyilván nem lehet a végletekig, nem volt nekik sem, szóval úgy függesztettem fel a vállalkozói igazolványomat, hogy termeltem kb 300.000 ft tartozást a NAV felé. elég felelőtlen dolog volt, de valóban nem volt keresetem, és végig bíztam benne, hogy majd "beindul", iszonyú sok energiát és lelkesedést fektettem bele.
mikor beláttam, hogy nyakig vagyok a bajban, kénytelen voltam tovább képezni magam, leérettségiztem, megszereztem az alapdiplomát, most a mesterdiploma felénél tartok, tehát azóta évek teltek el.
sajnos minden bekövetkezett közben, meghalt apum, elveszítettük a lakásunkat, albérletben élek, de mivel nincs lakásunk, hivatalosan rokonhoz vagyok bejelentve, szóval a hivatalos lakcímem nem ott van, ahol élek. az albérlet szokásos számla nélküli diáklakás. havi 50ezer ft diákhitelből + tanulmányi ösztöndíjból tartom el magam évek óta.
Szeretnék leadni méltányossági kérelmet a navhoz, hogy legalább az esedékesség dátumát kitoljam addig, amig nem fogok dolgozni, és ne nőjön a kamat, jelenleg egy forintot sem tudok befizetni, ahogy az előző években sem, ez az 5. évem az egyetemen, és nem tudtam mellette dolgozni.
Miután apum meghalt, egy parasztház felének a harmadát örököltem vidéken, ami sajnos nem ér semmit.
ezen kívül nincs semmi tulajdonom. a méltányossági kérelem kitöltése közben nagyon sok aggodalom fogott el. az albérlet nem hivatalos, a lakcímem nem valódi, és a háztartásban élő személyekről is adatokat kérnek, akiktől nem függök semmilyen formában, és haragudnának is, ha erről szó lenne. elég,ha az ott lakók írnak egy hivatalos nyilatkozatot arról, hogy nincs közünk egymáshoz pénzügyileg? hogyan lehetne megoldani ezt a bonyolult szituációt? így is nagyon drága az albérlet, kizárt, hogy ennél többet fizessek rá.
van bárkinek ötlete, hogy hogyan adhatnám le ilyen helyzetben a kérelmet? köszönöm!
Megérdemled, a te generációd fikázik itt mindenkit aki szerint a kommunizmus nem ördörgől való, és imádjátok a kapitalizmust a kizsákmányoló őrült mindenen átgázoló gátlástalan, helyzettel visszaélő rendszert, szépen eszitek meg amit főztetek, szívjátok meg a füstjét mert odaégett! :D A ti generációtok lesz az, aki 1 szobában 5 en fog nyomorogni fiú-lány, és kenyéren és vizen fogtok élni eladósodva, 0 munkabérrel és 0 megbecsüléssel, nem mint a Kommunista rendszerben ahol minden dolgozó kapott tisztességes munkabért, és 1 éven belül megvette azt a lakást amiért ma 150 évet dolgozik 1 fiatal ha még eszik és költ is mellette. Nőjjön a vadkapitalista kamat, húzzon le Téged is a szegénységbe! Eladósodsz, a lakásodat elveszted, normálbérből nem fizeted ki a hitelt és az összes költségeket, utcán futó leszek. Nem sajnállak. Nektek kellett ez a rendszer, mert hittetek a nyugati burzsuj vadkapitalizmus agymosásának amikor azt pár amatőr rádiós elkezdte fogni magyarország területén, és ezt nevezik Szabad Európa Rádiónak. Marha szabad. Kizsákmányolt koldus csatlóss adóssá tesz mindenkit. Főztetek, ideje fogyasztani.
Az adótartozás elévülése annak az évnek az utolsó napjától számított 4 év, amikor az adót meg kellett volna fizetni. Ha történt végrehajtási cselekmény, a behajthatóság fél évvel meghosszabbodik.
Első körben ne méltányossági kérelmet, hanem elévülési felülvizsgálati kérelmet írj.
ez nekem elég új információ, még 2013-ban próbálták inkasszózni a bankszámlámat (2 hónapra arra, hogy nyáron telefonos operátorként dolgoztam netto 80e bérért, de akkor pont keződött a suli már), nem volt rajta semmi sajnos, így nem tudtak levonni.
gondolkodtam már az elévülésen, viszont nem úgy van, hogy ha küldenek levelet, akkor újra kezdődik a 4 év?
nagyon köszönöm a hasznos tanácsod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!