APEH méltányossági kérelem mint Magánszemély volt akinek elengedték az egész tartozást? Érdemes szakemberrel megiratni a kérelmet? Ha igen ajánlanának?
Egyéni vállalkozásból (építőipari) fennmaradt jutalékokat fizetek,amit a fizetésem 33% ával vonják le. Nehéz anyagi helyzetem miatt nagyon nehezen tudom fizetni,és igyis,hogy fizetve van minden évben rárakja a késedelmi kamatot,potlékokat,ugyhogy egy helyben áll a hitel összege azaz még több mint 2 évvel ezelőtt és fizetem folyamatosan!Ez az ördögi kör sosem telik le igy!Volt már akinek elengedték?
Előre is köszönöm!
Amit most fizetsz, az már egy megállapodás alapján történik?
Ha nem, mindenképpen írj kérelmet a NAV-nak hogy ha nem is a teljes tartozást, de minimum a késedelmi kamatokat engedjék el, és kérd minél hosszabb időre a törlesztést, hogy havi szinten ne legyen megterhelő. Így nem rakódik újabb és újabb késedelmi kamat a tartozásodra.
"Sírd tele" a kérelmet, hogy ellehetetlenítik a megélhetésedet ( közüzemi számlák, hitelekről doksik, stb), valamint biztosítsd őket arról h. szándékodban áll fizetni ( de nem tudsz ilyen mértékben).
Szakembert sajnos nem tudok ajánlani ( én magam írtam már ugyan ilyet, de ev-nak és nem magánszemélynek).
Talán valami jó könyvelőt kellene keresni, aki tapasztalt az ilyenben, vagy adótanácsadót(?).
Nekem magánszemélyként 2007-ben elengedték a teljes tartozást.
Megindokoltam eléggé részletesen és sikerült.
Ha még aktuális a kérdés privátba leírom.
Kedves Utolsó!
Igen szeretném ha leirnád,aktuális a kérdésem!
anita881112@freemali.hu
Köszönöm!
Az én vállalkozásomból is maradt járulék tartozás, amire nagyon nehezen adtak részletfizetést mert a végrehajtási osztályon volt az ügyem! Nekem itt segítettek, ajánlom kersd meg őket!
Nekem azóta le is telt, így már nincs végre tartozásom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!