Méltányossági kérelem?
Lakásvásárlási illeték méltányossági kérelmet szeretnék írni, kihez forduljak ?
Volt már aki megkapta ?
Nekünk is szabtak ki a megvásárolt ingatlanukra, lakásvásárlási illetéket!
Én előszőr ugynevezett kérelem mintát toltöttem le a netről és azt küldtem be.
De úgy ahogy volt elutasították, formai hibára hivatkozva.
Teljesen elkeseredtem, mert azt hittem ezek a letöltött mintá érnek valamit. De nem!
A fellebetés meg egy vagyon lett volna!
Mivel ügyvédre nem volt pénzünk végső elkeseredésemben itt a forumon találtam rá erre a web címre:
Nagyon tudom ajánlani, hogy fordúlj hozzájuk.
Mindent megér, ha hozzá értökhöz mész.
Elintézték, hogy ne keljen fellebezést fizetni, és elengedték a felét,a másikra részletet kaptunk.
Igen ilyen ha ért hozzá valaki!
18,52-es vagyok!
Így van! A könyvelők "hozzáértő személyek". Szinte /sajnos/ naponta készítenek ilyet ügyfeleik számára.
Itt vannak hozzá adatlapok: [link]
Nyilván ehehz kell majd írni kérelmet is. Először azt kell eldönteni, hogy mit kérsz, részletfizetést, vagy hogy elengedjék egy részét vagy mit. Általában a részletfizetést meg szokták adni, ha nem túl hosszú távra (max 12 hó) igényled és látják a kérelmedből, hogy átmeneti fizetési nehézséged van, de részletekben szép lassan képes leszel kifizetni, szóval az sem jó, ha a kérelembe azt írod, hogy olyan csórók vagytok, hogy enni sem tudtok és munkátok sincs, mert ez nem vetíti előre, hogy a részleteket ki tudnátok fizetni. A résztelfizetésre egyébként alapból késedelmi pótlékot számolnak, szóval próbáld meg, hogy a kérelembe azt írod, hogy pótlékmentesen szeretnél kérni a meghatározott X összegre y havi részletfizetést. Ha több személyt érint az illetékfizetés akkor mindenkinek külön kell benyújtania a kérelmet a lakcíme szerint illetékes NAV-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!