TB utólagos kifizetése?
Tavaly szültem. A 8. hónapig dolgozatm. A kislányom születése napjától igényeltem a csed-et. Azaz egy hónapig táppénzen/betegállományban voltam.
A munkáltatóm nem tb kifizető hely.
A minap szembesültem vele, hogy azt az egy hónapot nem fizették ki nekem. Egy kedves könyvelő ismerősöm mondta, hogy ilyenkor a munkáltatónak kell egy foglalkoztatási igazolást kiállítani, ami alapján az OEP utal. Ez valószínűleg nem történt meg, de holnap hívom az OEP-et.
Sajnos ez több, mint 6 hónapja volt.
Mire számítsak? Mit tudok tenni, hogy arra az egy hónapra járó "fizetésem" megkapjam?
Köszönöm.
Volt TB-m. Nem szünt meg a munkaviszony. Még most is tart. Nem ez a gond. Hanem ha táppénzre megy az ember egy olyan cégtől, aki nem TB kifizetőhely, akkor tudtommal be kell a munkáltatónak az OEP felé küldeni egy foglalkoztatói igazolást, ami alapján az OEP kifizeti a munkavállalónak a fizetésének a 60/70%-t.
Nah ez nem történt meg. Azaz arra az egy hónapra nem kaptam semmilyen pénzt (se fizu, se táppénz, semmi.) Holott járna.
Nem tudjuk, hogy ki hibázott (munkáltató, OEP), ezért kezd az érdeklődést a munkáltatónál.
Ha biztos az, hogy ők nem rendezték (igényelték) időben a táppénzed, akkor a munkáltatót cseszegesd, ha ők elindították az ügyet, csak az OEP valamiért nem fizetett, akkor őket.
6 hónapig tényleg nem szabad ilyesmivel várni...
...egyébként biztos, hogy nem kaptad meg, nem lehet, hogy az OEP egyszerre küldte a táppénzt és a CSED első részét is?
Egy táppénz indítása sokszor van 1 hónap is.
Nem, nem küldte egyszerre.
A munkáltatónak adtam le.
Akkor a munkáltatónál kezd! Ha ők állítják, továbbították az OEP felé, akkor ott érdeklődj, de egy normális munkáltató ezt megteszi helyetted.
Én sosem hagytam, hogy a dolgozók intézzék az ilyen ügyeket, mindig én - mint munkáltató - tárgyaltam az OEP-pel, mert többre jutottam velük, mint maga a dolgozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!