Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA vállalkozó szüneteltetési...

KATA vállalkozó szüneteltetési kérelem benyújtásának utólagos pótlására van lehetőség?

Figyelt kérdés
2015-ben 4 hónapra szüneteltettem vállalkozásomat, amit az önkormányzat felé le is jelentettem. Mivel nem tudtam, hogy a nav nak is le kell jelenteni ma kaptam meg a számlaértesítőt, miszerint 200e ft fizessek be. A kérdésem az, hogy ezen időszak alatt nem vállalkoztam, nem adtam ki a számlát és bejelentésemnek félig eleget is tettem. Van lehetőség, hogy ezt figyelembe véve elengedjék? Hozzá teszem, hogy szüneteltetés végén, még aznap megszüntettem a vállalkozásomat, mert idő közben elhelyezkedtem egy cégnél, főállásba.

2016. máj. 7. 08:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Próbálj meg a NAV-nál méltányosssági kérelmet beadni, de sok reményt ne fűzz hozzá, de hátha ...

Nem az önkormányzatnál kell jelenteni a szüneteltetést, hanem a NAV-nál, hiszen az adót is oda fizeted.

2016. máj. 7. 08:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnbos csak arra emlekszek hogy egy formanyomtatvanyt toltottem ki az abvevjavan. Ra par hetre jott a level a szuneteltetes igazolasarol, az onkormanyzattol.
2016. máj. 7. 09:40
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
KAtásnak nem kell könyvelő bohózatunk 63673. fejezetét látták...
2016. máj. 7. 10:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Én csak 1 hónappal csúsztam túl, akkor bementem, írtam egy kérelmet (navos csaj lediktálta, mit írjak, rendes volt) és elengedték a tartozást.

De én se értem, hogy ha az önkormányzatnak le van jelentve, és a nav erről tud is (mert látta a rendszerben), akkor tökömért kell nekik is külön lejelenteni??? Nekem is csak úgy derült ki, hogy mentem intézni a tb-t a szünetelő hónapokra...

Ja és volt könyvelőm, ezután váltottam...

2016. máj. 8. 03:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Betelefonáltam és megoldódott! Nagyon kedvesek voltak. Ők is látták a rendszerben, hogy szüneteltetni akartam, csak az elismeréshez kellett még egy papír amit utólag benyújtottam.
2016. máj. 23. 12:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Köszi a tudósítást - szerencséd volt :-)
2016. máj. 24. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!