Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyéni vállakozási formát,...

Egyéni vállakozási formát, vagy Kft- alapítsak?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb biztosítási cégnél fognok dolgozni 2017.januártól. A munkaszerződés feltéle, megfelelő képzettség (ez nekem megvan) + egyéni vállalkozóként is lehet csinálni.

Ma voltam a munkaadómnál és kérdezte, hogy milyen vállalkozáso formában kívánok ott dolgozni mert, lehet egyéni v-ként, kft-ként, vagy (kft-nél társként ami a szüleimé, és ők jelentenek be társnak)

Melyik a jobb szerintetek 3 opció közül? (egyéni-v, kft, kft-társként)

Bár monduk inkább szeretnék a szüleimtől független lenni.

Ez a tevékenységi kör amúgy brókel és biztosítsi ügynök... valahogy így kezdődik.

Erre van 1 hónapom eldönteni, hogy kft-t vagy egyéni-v hozzak létre magamnak.

Na most a másik kérdésem, hogy ha van mondjuk egy kft-m és abban a főtevékenységi kör a biztosítás, de én a jövőben szeretnék egy textiliákkal és lakberendézessel foglalkozó céget alapítani, akkor a már meglévő kft-met ki tudom bőviteni mondjuk textillel vagy lakberendezéssel, mert úgy tudom csak egy 1 főtevékenység lehet egy kft-nek, ezt jól tudom?

Vagy ha ilyen új biztositástól függelten dolgot akarok, akkor új kft-t kell létrehozzak?

Mit csináljak?

A biztosítási tevékenységemet csináljam egyéni v-ként?

Később pedig a textil és lakberendézt pedig kft formájában?

Így lenne egy egyéni vállalkozásom + egy kft-m.

Vagy fordítva csináljam?

Már ma is dolgozhattam volna a biztosítónál , de mivel hallottam h szja 2017.jamuartol leviszik 9%-ra így inkább új évkor január 2.kor kezdtek nem most decemberbe. Jól tettem szerintetek?

2016. nov. 28. 17:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

van 3 millád? Mert itt kb el is dőlt... apportként mit vinnél be, ha nincs?

Plusz a legnagyobb marhaság ev-ként biztosítózni... 80% pár hónapon belül már szünetel is...

2016. nov. 28. 17:19
 2/18 anonim ***** válasza:
arról nem is beszélve, hogy ha munkaadóként emlegeted, akkor úgy átminősíthető munkaviszonnyá, mint a sicc.
2016. nov. 28. 17:20
 3/18 A kérdező kommentje:
Van 3M igen.
2016. nov. 28. 17:20
 4/18 A kérdező kommentje:
Biztositó igen de van teruleti vezetom akit a munkaadoként emlegtek, mert olyan mitnha a fonokom lenne. En ugyfelezek...stb
2016. nov. 28. 17:21
 5/18 A kérdező kommentje:
Ahany ugyfel attol fugg a bevetelem.
2016. nov. 28. 17:21
 6/18 A kérdező kommentje:
Nem alkalmazotti munkaviszonyról van szó, egyéni-v, de olyan biztositasi termek amit megfelelo iskolai vegzettseggel lehet értékesíteni.
2016. nov. 28. 17:23
 7/18 anonim ***** válasza:
61%
EV és katásként adózol... bruttó 150 felett jobban megéri 6 millióig.
2016. nov. 28. 17:33
 8/18 anonim ***** válasza:
milyen szja_t visznek le 9%-ra????????
2016. nov. 28. 17:41
 9/18 anonim ***** válasza:
Szerintem semmilyet, mert úgyis full ráfizetsz erre, gondolj bele, a bróker szót sem tudod leírni, hogy akarsz így pénzügyi tanácsokat adni?
2016. nov. 28. 17:52
 10/18 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy pénzügyi tanácsadó akarok lenni? Gyorsan írtam, egy sz@r telefonról... bocsi a helyesírásért, de lényeg megvan fogalmazva.

Nem bróker akarok lenni, biztosítási terméket akarok értekesíteni, csak vállakozás tevékenységi kör címébe benne van a bróker......

2016. nov. 28. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!