Egyéni vállalkozás másodállásban? Milyen cég formát alapítsak? Hogyan adjak számlát?
Online webshopot üzemeltetek, használt autó alkatrészekkel foglalkozom a főállásom mellett. Immáron fél éve működig az oldal viszont szégyenszemre, nem vagyok számla képes. Havi kb: 30.000Ft a profitom, mellékkeresetnek elmegy.
Mivel a vállalkozás hasznot hoz mindenképpen szeretném hivatalosan is művelni.
26 éves vagyok, érdekelne hogy egyéni vállalkozóként másodállásban bejelentve hogyan lenne számomra előnyös hivatalossá tenni a vállalkozást? Illetve, tulajdonképpen vannak olyan eladott termékek amikkel én soha nem is találkozom, mert hogy külföldről egy ismerőstől rendelem a vásárlóhoz a termékeket. Azokróla termékekről milyen számlát tudnék adni? Elektronikus számlát például?
Hogyan lehetne hivatalossá tenni?
Hozzá kell tennem, (! A negatív kommentelők végett!) hogy csak és kizárólag minőségi árut adok el, eddig semmi panasz nem volt!
Köszönöm előre a válaszokat!
Tehát hogy azon belül bt, kft, zrt mit érdemes indítani?
Baromira nem értek hozzá sajnos, nem ez a szakmám. Sima mezei autószerelő vagyok. Most jövő hónapban keresem fel a könyvelőt.
Szóval vannak egyéni illetve társas vállalkozások.
Társas vállalkozás: Bt, Kft, Kkt, Rt
És van egyéni vállalkozás.
A kettő lényegesen eltér az adózásban, illetve társas vállalkozást nehezebb elindítani. Pl. A kft-ben 3 millió forint kezdő tőkének kell lennie..
Ezt egy jó könyvelőtől kéne megkérdezned hogy neked melyiket lenne érdemes, illetve melyik lehetséges egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!