Aki lakást ad ki bérbe annak mi az adózási kötelezettsége, folyamata?
4-es, attól, hogy 5-ös, 10-es esetleg nem ad ki ingatlant, még ismerheti a törvényeket - pl. a munkájához tartozik... :-) És ráadásul még igaza is van:
"A magánszemély összes jövedelme után fizetendő személyi jövedelemadót naptári évenként kell megállapítani, de az adóbevételek folyamatossága érdekében az összevont adóalapba tartozó jövedelem után ÉV KÖZBEN ADÓELŐLEGET KELL FIZETNI."
"2.2. A magánszemély kötelezettségei
Az önálló tevékenységet folytató magánszemélynek kell az adóelőleget megállapítani és megfizetni, ha magánszemélytől (nem kifizetőtől) szerez bevételt. Az adóelőleget negyedévente, a negyedévet követő hónap 12. napjáig kell megfizetni"
15 eve adok ki ingatlant. Minden adot rgyszer fizetek, bevallasor. Soha nem volt belole semmi problema.
Ismetlek, 15 eve.
Szoval?
"15 eve adok ki ingatlant. Minden adot rgyszer fizetek, bevallasor. Soha nem volt belole semmi problema.
Ismetlek, 15 eve."
1. A törvény nem ismerete nem ment fel a hatálya alól
2. Attól, hogy valaki 100x átmegy a piroson, nem biztos, hogy 101.- szerre is sikerül.
(tudom, amit írtam 2 közhely, de igaz :-) )
Attól, hogy 15 éve adsz ki ingatlant és eddig szerencséd volt, még nem osztogatnék rossz tanácsokat a kérdezőnek.
Szerintem zárjuk is le ezt a vitát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!