Hogyan működik a forex kereskedés adózása? Mi a folyamata? A brókercég küld nekem és/vagy a nav-nak bizonylatot? Forex kereskedés esetén mennyi összegtől kell adózni?
Neked küldenek adóigazolást. Elvileg a NAV-nak nem, de ha kitalálják utólag bekérhetik. Neked kell bevallani önadózóként. 16 %.
Viszont, ha kezdő vagy, szerintem ilyenen nem kell aggódnod.
Elvileg igen, de ha nem csinálod meg,szerintem nem lesz belőle bajod. Egyébként ha veszteséged van, azt is be lehet írni, és azt pár évig (pontosan nem tudom meddig, de rajta van a papíron) le tudod majd vonni a későbbi nyereségből.De csak abból, amit a forex hozott.
Pl. az idén van -50.000 ft-od, jövőre, +100.000, akkor csak + 50.000 után kell adózni.
Nem küld semmit.
Metatrader4 számlatörténetéből neked kell kinyomtatnod, és nyilvántartanod. Ha nem forintos a számla, akkor az MNB középárfolyamon minden napra forintosítanod kell a nyereséget-veszteséget. NAV-nak csak jövőre az adóbevallásod küldöd, a nyilvántartást neked kell őrizni, amit majd bekérnek, ha esetleg ellenőriznek.
Jelenleg 16% az adó mert EU-s tagország ellenőrzött tőkepiaci ügyletéről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!