Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi idő mire a NAV vizsgála...

Mennyi idő mire a NAV vizsgálatot indít?

Figyelt kérdés
Nemrég a főbérlőm átvert és meglopott. Nincs szerződésünk, semmi nyoma annak, hogy fizettem. Az érdekelne, hogy a NAV-nál való feljelentést követően mennyi idő mire megkezdik a vizsgálatot? A segítséget előre is köszönöm!

2016. máj. 20. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:

"Nincs szerződésünk, semmi nyoma annak, hogy fizettem."

Akkor mégis mi alapján akarod feljelenteni?

2016. máj. 20. 10:47
 2/9 anonim ***** válasza:

"Mert igaz, hogy feketén adta bérbe a lakást, de jó az úgy nekem, mert ez esetben kevesebbet kell fizetnem! De hogy meglopott, tessék már ezért elverni rajta a port!!! Azt is tudom, hogy ezzel én az általa ellopott cuccokat nem fogom vissza-kapni..., de jólesik majd a lelkemnek, ha alaposan megbüntetik! Köszönöm!"

Ezt fogod írni a NAV-nak????

2016. máj. 20. 10:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem adozik, a meglopás alatt azt értem, hogy a kauciot nem adja vissza, holott nem oloztunk kárt, a beköltözéskor még fel is újítottuk a lakást és úgy beszéltük meg, hogy egy évig havi 20 ezrtet elenged a bérleti díjból. Most viszont talalt valakit, aki hajlando lenne tobbet fizetni berleti dijkent, mint mi, ugyhogy most nekunk ki kell koltoznunk.
2016. máj. 20. 10:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy nem etikus. De szerintem az sem elfogadható, hogy megbeszéltük, hogy hosszú távra bérelnénk, ő ebbe bele egyezett. Nagyon rendes embernek hittük az elején, erre az ikreink születése előtt 2 és fél héttel bejelenti, hogy mennünk kell. Tudom, mi voltunk a hülyék, de ezt úgy érzem megint a jóhiszeműségünk számlájára írhatjuk. Nem akarom, hogy ezt mással is megtehesse.
2016. máj. 20. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:

A kauciót lakjátok le, ne költözzetek ki addig. Ha akadékoskodna a főbérlő, említsd meg neki, hogy feljelented a NAV-nál, talán ennyi is elég és nem kell valóban megtenned.

Ha bejelentést teszel, még az se biztos, hogy indul vizsgálat, az is lehet, hogy csak hónapok múlva; ha nincs róla semmilyen papír, hogy béreltétek a lakást és pénzt adtatok neki, a főbérlő akár ki is magyarázhatja magát. De nagy valószínűséggel inkább ő is szeretné elkerülni ezt az egészet.

Legközelebb írjatok szerződést, kaució átadásról, bérleti díj fizetésről legyen átvételi elismervény.

2016. máj. 20. 11:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Honapokig? :O Már beszéltünk a tulajjal, de semmi eredmény. Szóltunk az új lakóknak, hogy gondolják át, mert ők is úgy járhatnak mint mi.
2016. máj. 20. 12:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Azt nem tudhatod, hogy adózik vagy sem, csak feltételezed, hogy nem adózik. A kaució nem visszaadása valóban nem korrekt dolog, én is azt mondom, hogy lakd le, addig ne költözz ki.

Azt nem tudom javasolni, de olyat is hallottam már, hogy van, aki károkozással "kompenzálja" az elsikkasztott kauciót.

2016. máj. 20. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Hozzátenném még, hogy óriási ökörség volt szerződés nélkül lakást bérelni, kauciót fizetni.
2016. máj. 20. 12:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen ez így van. Ökörséget csináltunk. De mivel olcsón adta, illetve ismerősök ajánlották, azt gondoltuk rendes emberrel állunk szemben, és a bérleti díjon spórolt penzt a gyerekekre kötjük.
2016. máj. 20. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!