Mennyi idő mire a NAV vizsgálatot indít?
"Nincs szerződésünk, semmi nyoma annak, hogy fizettem."
Akkor mégis mi alapján akarod feljelenteni?
"Mert igaz, hogy feketén adta bérbe a lakást, de jó az úgy nekem, mert ez esetben kevesebbet kell fizetnem! De hogy meglopott, tessék már ezért elverni rajta a port!!! Azt is tudom, hogy ezzel én az általa ellopott cuccokat nem fogom vissza-kapni..., de jólesik majd a lelkemnek, ha alaposan megbüntetik! Köszönöm!"
Ezt fogod írni a NAV-nak????
A kauciót lakjátok le, ne költözzetek ki addig. Ha akadékoskodna a főbérlő, említsd meg neki, hogy feljelented a NAV-nál, talán ennyi is elég és nem kell valóban megtenned.
Ha bejelentést teszel, még az se biztos, hogy indul vizsgálat, az is lehet, hogy csak hónapok múlva; ha nincs róla semmilyen papír, hogy béreltétek a lakást és pénzt adtatok neki, a főbérlő akár ki is magyarázhatja magát. De nagy valószínűséggel inkább ő is szeretné elkerülni ezt az egészet.
Legközelebb írjatok szerződést, kaució átadásról, bérleti díj fizetésről legyen átvételi elismervény.
Azt nem tudhatod, hogy adózik vagy sem, csak feltételezed, hogy nem adózik. A kaució nem visszaadása valóban nem korrekt dolog, én is azt mondom, hogy lakd le, addig ne költözz ki.
Azt nem tudom javasolni, de olyat is hallottam már, hogy van, aki károkozással "kompenzálja" az elsikkasztott kauciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!