Mérlegképes könyvelői regisztráció lehetséges, ha bérszámfejtőként dolgozok?
A bejelentésed nagy valószínűséggel nem a FEOR miatt kérték be, hanem maga azért, hogy egyáltalán tényleg volt-e gyakorlatot biztosító helyed.
Egyébként miből tudod, hogy bekérték? Értesítettek róla? :)
A munkaköri leírásba pedig nem azt írnak, amit akarnak, hanem azt, amit a dolgozónak kötelező jelleggel el kell végeznie, amire a szerződést megkötötte.
Ha csak a FEOR-t néznék, akkor én soha, de soha nem kaptam volna meg a regisztrációt.
Regisztrálás nélkül is sok hozzá nem értő van a szakmában, már régebben is így volt.
Tudod, amikor még sima érettségivel lehetett jelentkezni mérlegképes képzésre... gondolhatod.
Mi az, hogy értesítettek? Nem, a kisujjamból kiszoptam, hogy kérek egy igazolást a nav-tól és beviszem.
És a levélben az szerepelt, hogy a megjelölt FEOR igazolására van szükség, nem arra, hogy a munkaviszony időtartamára... Nekem jött a levél, nekem kellett igazolni, nem a navot hívták fel.
A munkaköri leírásba pedig nem azt írnak, amit akarnak, hanem azt, amit a dolgozónak kötelező jelleggel el kell végeznie, amire a szerződést megkötötte.
Aham. És ha a bérszámfejtőjük regisztrálna, de a munkaköri nem elég, nyilván nem írnak egy jót. Ugyan már, királylány..
... Ja, hogy Téged ennyire leellenőriztek, mielőtt regisztráltak volna. :)
Hát engem nem, pedig a FEOR (az enyém), vajmi keveset mondott arról, amit dolgoztam. Sőt, a szakmai igazolásomban nem is szerepelt FEOR, hanem leírták azt, amiket addig rendszeresen végeztem a cégnél. Úgy látszik, elég nyomatékos volt ahhoz, hogy regisztráljanak, nem kellett még külön bizonygatnom a rátermettségemet. :)
Nem csak engem ellenőriztek, voltak időszakok, mikor mindenkit, bárkivel beszéltem a szakmából.
És jön a PÁK, felügyelet, megint előtérbe kerül a reg ellenőrzése is. Jobb is, iszonyat a képzések színvonala, vizsgán bent a tanár és diktálja a megoldást... Én a reget is vizsgához kötném.
Amíg az alapján kapnak pénzt, hogy mennyi a sikeres vizsgázó, addig fogja is diktálni.
Nálunk nem volt diktálás, igencsak sokan nem is mentek át.
Persze ez még régen volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!