Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mérlegképes könyvelői regisztr...

Mérlegképes könyvelői regisztráció lehetséges, ha bérszámfejtőként dolgozok?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 23. 16:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én se multi, 4121 feor, és bekérték a nav-tól a bejelentésem... Pont azért, mert egy munkaköribe azt írsz, amit akarsz. Viszont rohadt sok a hozzá nem értő már a szakmában...
2016. ápr. 25. 06:53
 12/19 anonim ***** válasza:

A bejelentésed nagy valószínűséggel nem a FEOR miatt kérték be, hanem maga azért, hogy egyáltalán tényleg volt-e gyakorlatot biztosító helyed.

Egyébként miből tudod, hogy bekérték? Értesítettek róla? :)

A munkaköri leírásba pedig nem azt írnak, amit akarnak, hanem azt, amit a dolgozónak kötelező jelleggel el kell végeznie, amire a szerződést megkötötte.

Ha csak a FEOR-t néznék, akkor én soha, de soha nem kaptam volna meg a regisztrációt.

Regisztrálás nélkül is sok hozzá nem értő van a szakmában, már régebben is így volt.

Tudod, amikor még sima érettségivel lehetett jelentkezni mérlegképes képzésre... gondolhatod.

2016. ápr. 26. 06:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy értesítettek? Nem, a kisujjamból kiszoptam, hogy kérek egy igazolást a nav-tól és beviszem.

És a levélben az szerepelt, hogy a megjelölt FEOR igazolására van szükség, nem arra, hogy a munkaviszony időtartamára... Nekem jött a levél, nekem kellett igazolni, nem a navot hívták fel.

2016. ápr. 26. 08:31
 14/19 anonim ***** válasza:

A munkaköri leírásba pedig nem azt írnak, amit akarnak, hanem azt, amit a dolgozónak kötelező jelleggel el kell végeznie, amire a szerződést megkötötte.

Aham. És ha a bérszámfejtőjük regisztrálna, de a munkaköri nem elég, nyilván nem írnak egy jót. Ugyan már, királylány..

2016. ápr. 26. 08:32
 15/19 anonim ***** válasza:

... Ja, hogy Téged ennyire leellenőriztek, mielőtt regisztráltak volna. :)

Hát engem nem, pedig a FEOR (az enyém), vajmi keveset mondott arról, amit dolgoztam. Sőt, a szakmai igazolásomban nem is szerepelt FEOR, hanem leírták azt, amiket addig rendszeresen végeztem a cégnél. Úgy látszik, elég nyomatékos volt ahhoz, hogy regisztráljanak, nem kellett még külön bizonygatnom a rátermettségemet. :)

2016. ápr. 27. 06:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem csak engem ellenőriztek, voltak időszakok, mikor mindenkit, bárkivel beszéltem a szakmából.

És jön a PÁK, felügyelet, megint előtérbe kerül a reg ellenőrzése is. Jobb is, iszonyat a képzések színvonala, vizsgán bent a tanár és diktálja a megoldást... Én a reget is vizsgához kötném.

2016. ápr. 27. 06:58
 17/19 anonim ***** válasza:

Amíg az alapján kapnak pénzt, hogy mennyi a sikeres vizsgázó, addig fogja is diktálni.

Nálunk nem volt diktálás, igencsak sokan nem is mentek át.

Persze ez még régen volt...

2016. ápr. 28. 06:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Én kontrollingon vagyok, és majd csak most kezdem el a tanfolyamot. Ha megvan a papír, onnantól kell megszerezni a 3 évet igaz? Kontrolling is beleszámíthat ebbe? Köszi.
2016. máj. 17. 19:35
 19/19 A kérdező kommentje:
Igen, onnantól 3 év. A kontrolling gondolom igen, mivel a mi "kontrollerünk" is regisztrált mérlegképes.
2016. máj. 17. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!