Mérlegképes könyvelői regisztráció lehetséges, ha bérszámfejtőként dolgozok?
A mérlegképesed megvan?
NGM megmondja, milyen munkaköröket fogadnak el a három évhez.
"Úton van".
Még nem sikerült megtalálnom,hogy kimondottan mit fogadnak el a regisztrációhoz, csak ennyit:
"3 éves számviteli, pénzügyi vagy ellenőrzési gyakorlat
feltüntetése. [Gyakorlat helyszíne (munkahely neve), beosztás vagy munkakör,
szakmai tevékenység (amelyből kitűnik, hogy számviteli, pénzügyi vagy ellenőrzési
tevékenységet végzett)"
De ez nagyon tág kategória.
Én konkrétan nem könyvelő voltam, hanem gazdasági ügyintéző. Ez igen tág fogalom, a telepőrző kutyák kötelező oltásának intézésétől kezdve sok minden belefér.
Mégis regisztráltak, és most sem könyvelő a munkaköröm.
A FEOR-om alapján (amit párszor változtattak - államilag) egyéb pénzügyi ügyintéző kategória vagyok jelenleg, a szerződésem szerint gazdasági ügyintéző, a gyakorlatban viszont bérszámfejtő, tb. ügyintéző, pénzügyi ügyintéző, könyvelő, technikus, statisztikus, hulladék-gazdálkodási ügyintéző, gépíró, számlázó. Nos, ezt rakd össze. :)
Kisebb cégeknél mindent kell csinálni.
Az a lényeg, hogy mit írnak bele a szakmai igazolásba.
Persze!
Igazolásba bármit bele lehet írni, íratni, a papír sok mindent elbír.
Az alapján meg is kapod a regisztárciós kis-kártyádat, és az azzal együtt járó jogosultságot...
Attól kezdve viszont évenkénti kötelező szakmai továbbképzés, ahol már olyan szinten tárgyalnak egy-egy területet, amihez bizony szükség van a megfelelő elméleti-, gyakorlati alap-tudásra!!!
Senki nem írta, hogy bármit bele lehet, vagy kell írni az igazolásba.
Az utalás arról szólt, hogy egy cégnél a dolgozó a gyakorlatban nem mindig a papírforma szerint betöltött feladatokat látja el.
Mint az én esetemben sem. 6 FEOR-t egyszerre nem tudtak adni, ezért választottak közülük egyet. Hát pont nem a könyvelő kategóriát. :) Ettől függetlenül leigazolták a gyakorlati időt, ami a regisztrációhoz kellett.
Ha a kérdező konkrétan csak bérszámfejtési feladatokat végez, és nem végzett a regisztrációhoz kötődő más jellegű feladatokat soha - attól függetlenül, hogy nem kapcsolódik szorosan a munkaköréhez -, akkor nagy valószínűséggel nem igazolható a gyakorlati ideje.
Ne csak multicégekben gondolkodjunk, amelyik rugalmatlan, és merev szabályokhoz kötődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!