Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Új munkahelyem van,2016-os...

Új munkahelyem van,2016-os családi adókedvezmény milyen formában járhat nekem? (részletek ld. Lejjebb)

Figyelt kérdés

2016 márc. 1 óta van új munkahelyem. Az új munkáltatóval előzetesen megállapodtunk a nettó béremben: 175.000 Ft. Majd belépéskor ki kellett töltenem többek között az új típusú nyomtatványt a családi adókedvezményről, melyben azt jelöltem be, hogy havonta kívánom érvényesíteni a 2 gyermek után járó adókedvezményt. Ennek megfelelően az első - március utolsó napján átutalt - fizetésemnél már az adókedvezménnyel emelt összegre számítottam, de nem így lett: 175.000-t kaptam. A munkáltató "beépítheti" a fizetésembe az adókedvezményt? Az mindenképpen szerintem a megállított havi nettó bér felett járna, ahogy a korábbi években is, amikor évente egy összegben igényeltem vissza az SZJA bevallás alkalmával...

Aki erre tudja a választ, az kérem, segítsen.

Köszönöm!

2016. márc. 31. 13:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon hasznosak voltak a válaszaitok! Szerencsére úgy alakult, hogy ma már tudtam is egyeztetni ezzel kapcsolatban az ügyvezetővel, aki rendes volt és ráállt, hogy visszavonjam a nyilatkozatot, sőt visszamenőleg is módosítja a bérszámfejtés, tehát már a márciusi járulékok is ennek megfelelően lesznek megállapítva. Igaz, h a havi nettó béremben nem lesz nyoma, de jövőre visszaigényelhetem az adókedvezményt! :)

Ja, és okosabb lettem megint, ez is valami!!

2016. ápr. 1. 15:36
 12/13 anonim ***** válasza:

" aki rendes volt és ráállt, hogy visszavonjam a nyilatkozatot,"

Ez mind szép és jó, örülünk a sikerednek, de ez nem így működik. A cég nem korlátozhatja a nyilatkozattételedet. Arra a törvény feljogosít Téged. Ha Te visszavonod, akkor visszavontad, és Ő köteles aszerint eljárni. Ez nem "rendesség" kérdése, hanem kötelessége. :)

2016. ápr. 3. 06:31
 13/13 anonim ***** válasza:

... rendes maximum abban volt, hogy "visszamenőleg" vette figyelembe, ami viszont nem lett volna kötelessége...

Na ettől már tényleg "rendes".

2016. ápr. 3. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!