Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jár valami adókedvezmény...

Jár valami adókedvezmény szembetegségre?

Figyelt kérdés

Keratoconus szembetegségem van

ezáltal szemüveget nem 'tudok' hordani,hanem kontaktlencséket...

Sajnos abbol sem akármilyet kell hordanom,

kb 200ezer ft, ami 1-1,5 évig használható (jó esetben)

+ még havonta x ezer folyadékokra...

Nos, mível enélkül nem tudok dolgozni sem, ezért érdeklődnék h kaphatok-e valamilyen kedvezményt erre?

Előre is köszönöm

2016. márc. 10. 15:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Járhat adókedvezmény, ha súlyos fogyatékosságnak számít az alábbi kormányrendelet alapján.

335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről:

[link]

49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet

a súlyos fogyatékosság minősítéséről és igazolásáról

[link]

2016. márc. 10. 16:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, van-e látáscsökkenés a szemeden. Ha nincs, akkor nem kaphatsz, viszont konzultálhatnál szaruhártya-átültetésről.

A munkáltató hozzájárulhat a szemüveg vagy kontaktlencse vásárlásához, úgy tudom. Persze ennek a mértéke minimális, nálunk kétévente 15 ezer forint.

Én sima rövidlátó vagyok, három havonta 20 ezer a kontaktlencsém, 4 ezer a folyadék havonta, szóval átérzem a gondot, egy normál rövidlátás sem sokkal olcsóbb.

2016. márc. 10. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!