Mikortól-meddig-hogyan kell egy új kis vállalkozásnak adóznia?
Szeretnék egy kis vállalkozást indítani és előtte információt gyűjtöttem, de az adózásról, könyvelésről semmi információt sem találtam.
Kérdezgettem ismerőseimet és egy két bizonytalan választ kaptam, miszerint egy bizonyos bevételig nem kell adózni.
Ehhez kapcsolódóan olvastam, ha fél állásban végez valaki vállalkozást akkor sem kell teljes adót fizetni.
Szeretnék tiszta vizet a poharamba, aki jártas ezekben kérem írjon.
Van heti 36 órát meghaladó főfoglalkozásod, munkaviszonyod?
Amúgy első is jót írt, könyvelő jó lenne, hogy megbeszéljétek, Neked épp melyik vállalkozási forma lenne jó?
Reménykedtem benne, hogy egy könyvelő is ír.
Jelenleg még tanulmányaimat folytatom.
A könyvelők most nem érnek rá, mert könyvelnek: febr. 25 a vállalkozói adóbevallás határideje.
Nagy vonalakban: nem mindegy, milyen tevékenységet akarsz folytatni, van, amire ki lehet váltani az adószámos magánszemély-t, de rendszeres tevékenységre, internetes kereskedelemre nem.
"egy bizonyos bevételig nem kell adózni"
Ilyen nincs. Olyan van, hogy magánszemélyként a megunt, kinőtt holmijaidat eladhatod évi 600 ezer ft-ig, ez valóban adómentes, de csak akkor, ha a saját holmijaidat,nem üzletszerűen árulod. Ha eladsz egy hónapban pl. 10 tabletet, akkor ugye az nem életszerű, hogy saját :-)
Diáknak nem tudom, hogy kell adóznia meg milyen lehetőségei vannak, meg ugye, hogy mit akarsz vállalkozni - tehát tényleg keress egy könyvelőt :-)
2.-ik vagyok.
Köszönöm szépen a választ.
Tisztábban látok és ismét kiderült, hogy 10 oldalból kb 1 ír tényleges valóságot.
Nincs más megoldás beszélek egy könyvelővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!