Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Magántanárnak kell-e adóznia...

Magántanárnak kell-e adóznia és hogyan?

Figyelt kérdés
Jelenleg nincs munkám, így arra gondoltam, hogy magánórákat adnék. Nem sokat, heti pár alkalom. Én akármikor jártam régen magántanárhoz, sosem kaptam senkitől számlát.Hogy megy ez?

2015. febr. 28. 19:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Általában úgy, gyakorlatban meg kell adószámot kiváltani hozzá, de nem kell vállalkozónak lenni. Illetve iskolák is megbízhatnak így óraadásra adott esetben.
2015. febr. 28. 20:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Valahol azt olvastam, hogy adómentes valamilyen összegű bevételig. Ez igaz? És akkor számlát kéne adnom mindenkinek? Az a sok magántanár,akik reggeltől estig otthon korrepetálnak diákokat, és nem adnak semmilyen számlát,nyugtát,azok hogy csinálják? Őket nem ellenőrzik?
2015. márc. 1. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!