Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerbiába költözés esetén,...

Szerbiába költözés esetén, mennyi a VÁM, ha a saját bútoraim (teljes lakás bútorzat) vinném át a határon?

Figyelt kérdés

Hogy számolják ilyenkor a vámot?

Egy teljes lakásnyi bútort szállíttatnék át a Szerb-Magyar hátáron.

2016. jan. 27. 18:37
 1/10 anonim válasza:
Ugy tudom a szerb oldalon nem vamolnak szemelyes holmit 5000 euro ertekig amennyiben atkoltozesrol van szo.
2016. jan. 28. 17:09
 2/10 anonim válasza:
51%
Jajj istenem, mièrt akarsz ide költözni, innen menekülni kell
2016. febr. 17. 22:14
 3/10 anonim válasza:
34%
#2 én is ezt gondoltam ahogy elolvastam a kérdést :/ kedved kérdező, vajdasági vagyok és legjobb szándékkal mondom, ha nem muszáj, ne tedd ki magad ilyen kínak.
2016. febr. 17. 22:17
 4/10 anonim válasza:
11%
3. Te hova valósi vagy( èn is vajdasági vagyok)
2016. febr. 17. 22:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Szerbia nagyon jó.

Minden olcsó. Nincs minden agyonszabályozva törvényekkel.

Jó az időjárás, szép a természet. Sokkal nyugodtabbak az emberek mint Magyarországon.

Az ételek, a jó zöldségek, gyümölcsök rendkívül finomak és olcsóak.

Lehet vállalkozni, sokkal kevesebb terhek vannak a vállalkozókra mint Magyarországon és sokkal sokkal több a kiskapu.

Azért ott is vannak boldog emberek és boldogtalanok. Szegények és gazdagok. Ügyes vállalkozók és tönkrement emberek.

2016. febr. 20. 21:13
 6/10 anonim válasza:
45%
Nyugodtak az emberek,főleg az a cirka 2 millió szerb aki sz*rrá ver ha magyar vagy. Beszèlsz szerbül? Mert ha nem akkor kicsit nehèz lesz válalkozást indìtani.
2016. febr. 21. 09:47
 7/10 anonim válasza:
14%

"Minden olcsó."

Aki olcsón akar vásárolni, az Magyarországra megy át, mert ott sokkal olcsóbb minden.

" Nincs minden agyonszabályozva törvényekkel." Majd rájössz, hogy milyen szabályozások nélkül egy országban a mentalitás.

"Jó az időjárás, szép a természet. Sokkal nyugodtabbak az emberek mint Magyarországon. " Az időjárás és természet nem különbözik a Magyarországinál.

"Az ételek, a jó zöldségek, gyümölcsök rendkívül finomak és olcsóak. " Mert gondolom, Magyarországon nincsenek finom gyümölcsök. A fizetésekhez képest nem olcsóak.

"Lehet vállalkozni, sokkal kevesebb terhek vannak a vállalkozókra mint Magyarországon és sokkal sokkal több a kiskapu. " Sokkal több a kiskapu az kormány javára, hogy ne kapj semmijen támogatást.

"Azért ott is vannak boldog emberek és boldogtalanok. Szegények és gazdagok. Ügyes vállalkozók és tönkrement emberek." Igen vannak. De ha kimész a piacra, megállsz a buszmegállón, mindenki arról beszél, hogy milyen nehéz az élet. És hidd el, nem panaszkodásból mondják. Egy olyan országban, ahol párt alapon kaphatsz csak munkát, ahol a privát vállalkozók 10-12 órát dolgoztatnak két szabadnappal egy hónapban, a fiataloknak a legjobb belátás, ha elmennek külföldre.

2016. febr. 21. 11:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Ezek teljesen rossz információk.

Sehol se írtam, h nem élek Szerbiában, hogy nem beszélek Szerbül.

Azt se írtam, h Magyarországról akarok költözni. Van olyan is, hogy valaki Angliában dolgozott és onnan menne vissza Szerbiába, csak mondjuk van egy lakása Magyarországon, amit eladott és azokat a bútorokat vinné a zentai lakásába. Ilyen is van.

Meg olyan is, hogy valaki jó vállalkozása volt Magyarországon, sokan keresett és mégis elköltözött Zentára a Tisza mellé és ott is szépen tudja csinálni a vállalkozását, csak jobban érzi magát.

Azért mert valaki szegénység tudatban van, még sok ember van aki jól érzi magár és elégedett az életével, nem dúsgazdag, de megvan a magához való esze és akarta és nem kell széthajtania magát a lét fent tartásért és az egyéb kiadásokért.

Nagyon nagyon sok olyan vállalkozó van Szerbiában is, Magyarországon is, ismerek is ilyeneket, sőt én se panaszkodom, de még Romániban is, aki élvezi amit csinál, heti 4-5x6 órát eltölt vele és szépen megél belőle.

Sőt olyat is, aki nem vállalkozó, csak jó szakmája, diplomája van és a párjával szép családjuk van, gyereket nevelnek, nem nélkülöznek sőt és heti 5x8 órát dolgoznak. Aki ilyen van Szerbiában vagy Magyarországon semmi különbség nincs az életszínvonalukban.

Azt meg, h a Szerbek rendszeresen verik a Magyarokat, ezt inkább nem is kommentálom.

A Magyarok is verik a Magyarokat, a Szerbek a Szerbeket, az Angolok az Angolokat, meg persze a Magyarok a Szerbeket, a cigányokat. Szóval verekedések szoktak lenni mindenhol, de ez egyáltalán nem egy általános dolog, Zentán és környékén biztos nem. Olyat lehet hallani, h egy Szerb és egy Magyar összeverekedett, de az nem azt jelenti, h a Szerbek verik a Magyarokat.

Jó hely Szerbia, Magyarország is jó hely, csak pl. az albérlet árak vidéken 2x esükre nőttek a fővárosban pedig 2,5-3x-ra, de attól mind a két ország jó hely, ha az ember, nem egy szerencsét, primitív, nem életrevaló véglény. Mert mindkét helyen vannak boldog emberek, nagyon sokan, ez bizonyítja, h nem lehetetlen szépen boldogulni, jól élni. Az meg, h nagyon sok ember nem él jól, az azt is jelenti, h nagyon sokan primitív, műveletlen ember, meg aki alapvetően elcseszett, meg azt is, h rossz a rendszer, de semmikép nem azt, h élhetetlen vagy, h akarattal és életrevalósággal ne lehetne boldogulni.

2016. febr. 21. 13:09
 9/10 anonim válasza:

"Azért mert valaki szegénység tudatban van, még sok ember van aki jól érzi magár és elégedett az életével, nem dúsgazdag, de megvan a magához való esze és akarta és nem kell széthajtania magát a lét fent tartásért és az egyéb kiadásokért. "

Azok akkor szerencsésnek mondhatják magukat. És nem azt mondom, hogy félreértéss ne essék, hogy a szerencsét semmitevéssel kell várni, de nagyon sok ember van, aki szorgalmasan dolgozik, és mégis alig húzza ki egyik hónapot a másik után.

"Az meg, h nagyon sok ember nem él jól, az azt is jelenti, h nagyon sokan primitív, műveletlen ember"

Szerintem ez nem helyénvaló, hogy így gondolod. Nem csak azok nem élnek jól akik pl. arra se vették a fáradtságot, hogy befejezzék az általánost vagy középiskolát. Sok az egyetemi diplomával rendelkező is, aki nem talál munkát.

Amúgy, ha olyan jó lehetőségek vannak itt, akkor miért Angliában dolgoztál.

2016. febr. 21. 13:45
 10/10 marci-ada válasza:
Hát gyere ide s megtapasztalod milyen jó volt máshol....Ha enni is akarsz miután kifizetted a számláid,akkor 16 órát minimum kell dolgoznod,ha nem a munkahelyeden akkor maszekban.S bizony sajnos vannak olyan helyek ahol ha magyar vagy,az utolsó vagy a libasorban azok közt akik munkát fognak kapni.
2017. márc. 7. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!