Németországban 2 ember mennyiből él meg?
A legnagyobb tétel a lakás. Nézz körül pl. itt:
A mi lakásunk 2012-ben 1100 EUR volt. 3 szoba rezsivel együtt, bútorozva. Ennél lehet olcsóbbat találni, de azt tudni kell, hogy a legtöbb kiadó lakásban egyáltalán nincs bútor, sokszor még konyha sem.
Hármunknak (2felnőtt + kisgyerek) havi átlagos kiadások
napi fogyasztási cikkek (élelmiszer, drogéria) 600
benzin 70 (keveset autóztunk, jellemzően biciklivel jártam, de egyszer-kétszer hazajöttünk)
egyéb (gyógyszer, fodrász, akármi) 200
telefon 40
Ha semmi tartós cikket nem veszel, akkor ki lehet jönni úgy 1500-2000-ből szerintem.
A ruha egyébként nagyon olcsó Frankfurtban. Bemész a Primarkba és 3 euróért vehetsz magadnak egy pólót, 7-ért farmert stb. A C&A se drága. A drogéria és a szórakoztató elektronika is olcsóbb mint otthon.
Ha ennél is olcsóbb (használt) kell, akkor meg ott van az Ebay. Otthonról hozni ilyesmit felesleges.
A benzin jóval drágább. A kenyér, hús, zöldség, gyümölcs is. A többi kaja nagyjából ugyanannyi.
Mi ketten vagyunk a párommal. Az én munkahelyem 25 km az övé 3 km. 2 autó.
Havi kiadás
Lakás 400
Kaja 600
Ruházkodás: otthoni kínaiból 100
Dízel: 500+ biztosítás 200
Telefon, internet: 140
"Ruházkodás: otthoni kínaiból "
Le sem tagadhatod hogy igazi kelet európai bevándorló vagy! A pofám leszakad, itt élsz, és otthoni kínaiból vásárolsz? No comment!
3. Büszke lehetsz az IQ szintedre. Lol
Èn 3000-6000 keresek havonta, a fele megy csak el. Megtehetném, hogy itt vásáloljak mindent, de minek, ha otthon a töredékéért megkapom. Jah, hogy te keresel 800-1200-at és évente 1-2-szer jársz haza?!... Szánalmas vagy.
"Èn 3000-6000 keresek havonta, a fele megy csak el. Megtehetném, hogy itt vásáloljak mindent, de minek, ha otthon a töredékéért megkapom. Jah, hogy te keresel 800-1200-at és évente 1-2-szer jársz haza?!."
Nem 1200-t keresek, de a fizetésemhez neked semmi közöd, senki nem kérte hogy te közöld a tiédet! 2 havonta járok haza, otthon, egy-két magyar élelmiszer kivételével nem vásárolok semmit sem! Miért is tenném, hiszen az otthoni termékek nagy része sem árban, sem minőségben nem jobb. A ruhák, műszaki cikkek pedig fizetéshez viszonyítva itt olcsóbbak! Kínai ruhákban jársz, magas fizetés mellett, az számomra egy igénytelen emberre utal. Amióta itt élek, megtehetem hogy nem a kínaiban vásároljak.
Telefon, internet: 140
------------
Flatrate telefon+internet a telekomnál 34 euró! Váltsál!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!