Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diákmunka utáni adóbevallás...

Diákmunka utáni adóbevallás elkészítése?

Figyelt kérdés
Elkészíttethetem a NAV-val az adóbevallásomat,ha a Meló-diáknál dolgoztam tavaly 5 napot és a Magyar Póstánál 1 hónapot levél kihordóként?

2016. jan. 23. 08:43
 1/3 anonim ***** válasza:
A diákszövetkezettől (ha a postán is azon keresztül voltál akkor onnan, ha közvetlenül, akkor a postától) kell kapnod ha jól emlékszem február végéig, legkésőbb március közepéig e-mail-ben vagy magát a nyomtatványt, vagy egy értesítést, hogy menj be átvenni a nyomtatványt. Az alapján pedig a NAV oldalán elérhető ÁNYK-vel (Általános Nyomtatvány Kitöltő) a megfelelő bevallást kell kitöltened (erről minden információ megtalálható a honlapjukon, részletes kitöltési útmutatóval együtt), kinyomtatnod, majd postán beküldened. Ha elmúltál 18, akkor már kellett kapjál egy NAV-tól jövő általános értesítést (ronda szürke boríték, benne egy tájékoztatóval és egy válaszborítékkal), aminek a válaszborítékjában kell beküldeni. Ha nem múltál el 18, akkor egy akármilyen borítékban elég feladni.
2016. jan. 24. 23:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Elmúltam már 18,de meg semmilyen levelet nem kaptam még a NAV-tól.
2016. jan. 25. 06:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor az a rész kimarad.

Letöltöd az ÁNYK-t, és a megfelelő bevallást, begyűjtöd a munkahelyektől (illetve diákszövetkezetektől) az adóigazolást, majd ÁNYK-val kitöltöd a bevallást az útmutató szerint, és feladod postán a NAV címére.

Diákszövetkezeteknél a regisztrációnál elfogadod, hogy önadózó leszel. Ez azt jelenti, hogy a bevallást te magad, vagy a könyvelőd (esetleg ha van a rokonságban, vagy közeli ismerősök közt könyvelő aki megcsinálja ingyen kb 5 perc alatt, az a legjobb) csinálja meg, a munkáltató/szövetkezet pedig csak az adóigazolást adja ki neked.

2016. jan. 25. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!