KATA adóbevallás (ha év elején még máshol dolgoztam)?
Miket kell kitöltenem a 1553-as bevalláson?
Amit a volt munkahelyemről kapok majd adóigazolást, az alapján az a rész meglesz.
Olyat is olvastam, hogy a KATÁsoknak nem kell bevallás, ha minden hónapban be lett fizetve az 50.000Ft (nem volt szüneteltetés).
Ez most változtat valamit, hogy évközben lettem EV.?
Előre is köszi!
"Olyat is olvastam, hogy a KATÁsoknak nem kell bevallás, ha minden hónapban be lett fizetve az 50.000Ft"
Nem bevallás nem kell, hanem adót nem kell fizetni a bevalláskor, de ez csak akkor igaz, ha EGÉSZ ÉVBEN KATA-s voltál.
De bevallani mindenféle képpen be kell az egész éves jövedelmedet és én azt mondom, hogy erre az egy alkalomra (bevallás)inkább keress egy könyvelőt. Egy évben egyszer ki lehet bírni :-) (én is ezt teszem) Még mindig olcsóbb, mint aztán a NAV büntit fizetni, ha valamit nem jók csináltál.
Hogy mit kell kitölteni a 1553-on, sajnos nem tudom, pláne nem, ha 2 helyről volt jövedelmed.
A válasz a NAV-tól, hátha jó lesz valakinek:
A 15KATA nyomtatványt kell beküldeni.
Az előtte lévő munkaviszonyból származó jövedelemmel kapcsolatban pedig a 1553-at ugyanúgy, mint előtte, ezen a KATA nem változtat.
Annyi, hogy a 1553ADO nem jó, csak a teljes 1553.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!