Adóbevallás, hogy működik? Nem töltöttem még ki soha
2014.November-e óta dolgozom, 3 hónapos próbaidő után be lettem jelentve, jól emlékszem Február 13.-án pontosan.
Hivatalosan ha minden igaz 2015 Február 13.-a óta (?) dolgozom. Egy üzletben vagyok recepciós munkakőrben. Minden hónapba kapok egy papírt "bérjegyzéket" a főnökömtől.
Nekem milyen fajta papírt kell kitöltenem, ha én vagyok a munkavállaló?
Meddig van határidőm?
Hogy és mikor kapok nyomtatványt?
Mi a teendő ha nem kapok?
A bérjegyzékes papírok kellenek a nyomtatvány kitöltéséhez?
Probléma, ha esetleg 1-2 havi nincs meg?
Soha nem töltöttem ki ilyet első munkám és első bejelentett is.
Köszönöm
Majd most az új év elején fogsz kapni egyrészt egy összesítőt, azt kell majd az adóbevallásba beírni, másrészt egy kérdést, hogy kéred e, a NAV készítse el a bevallásod ( [link] ) . Ezt akkor választhatod, ha nincs más jövedelmed, és nincsenek mindenféle spéci kedvezményeid.
Az nem gond, ha 1-2 havi nincs meg, az év végi összesítőre viszont vigyázz nagyon (bár a bérszámfejtés általában oda tudja újra adni)
Egyébként ha magadnak akarod csinálni, akkor az ÁNYK – AbevJava programot és a 1553-as nyomtatványt kell letöltened, és május 20-ig kell elkészítened.
A legközelebbi NAV kirendeltségen ingyenesen is hozzá lehet jutni a nyomtatványokhoz, és ugyanitt ingyenesen le is lehet adni akár a kézzel kitöltött, akár a nyomtatványkitöltő segítségével elkészített és kinyomtatott dokumentumokat.
Amennyiben ügyfélkaput regisztrálsz, online is beküldheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!