Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallás, hogy működik?...

Adóbevallás, hogy működik? Nem töltöttem még ki soha

Figyelt kérdés

2014.November-e óta dolgozom, 3 hónapos próbaidő után be lettem jelentve, jól emlékszem Február 13.-án pontosan.

Hivatalosan ha minden igaz 2015 Február 13.-a óta (?) dolgozom. Egy üzletben vagyok recepciós munkakőrben. Minden hónapba kapok egy papírt "bérjegyzéket" a főnökömtől.

Nekem milyen fajta papírt kell kitöltenem, ha én vagyok a munkavállaló?

Meddig van határidőm?

Hogy és mikor kapok nyomtatványt?

Mi a teendő ha nem kapok?

A bérjegyzékes papírok kellenek a nyomtatvány kitöltéséhez?

Probléma, ha esetleg 1-2 havi nincs meg?

Soha nem töltöttem ki ilyet első munkám és első bejelentett is.

Köszönöm

2016. jan. 19. 08:00
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Majd most az új év elején fogsz kapni egyrészt egy összesítőt, azt kell majd az adóbevallásba beírni, másrészt egy kérdést, hogy kéred e, a NAV készítse el a bevallásod ( [link] ) . Ezt akkor választhatod, ha nincs más jövedelmed, és nincsenek mindenféle spéci kedvezményeid.

Az nem gond, ha 1-2 havi nincs meg, az év végi összesítőre viszont vigyázz nagyon (bár a bérszámfejtés általában oda tudja újra adni)

Egyébként ha magadnak akarod csinálni, akkor az ÁNYK – AbevJava programot és a 1553-as nyomtatványt kell letöltened, és május 20-ig kell elkészítened.

2016. jan. 19. 08:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm!
2016. jan. 19. 08:27
 3/3 belapus ***** válasza:

A legközelebbi NAV kirendeltségen ingyenesen is hozzá lehet jutni a nyomtatványokhoz, és ugyanitt ingyenesen le is lehet adni akár a kézzel kitöltött, akár a nyomtatványkitöltő segítségével elkészített és kinyomtatott dokumentumokat.

Amennyiben ügyfélkaput regisztrálsz, online is beküldheted.

2016. jan. 19. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!