Felmondtam egy határozatlan idejű munkát 2 nap munka után, borítékban megkaptam a bérem és tb kiskönyvet a két napról, de egyéb más iratom nincs (se munkaszerződés se adóval kapcsolatos papír) akkor kell adóznom?
A munkaszerződést nem kell elküldeniük, abból van neked is egy példányod, az ő példányukat értelemszerűen ők tartják meg.
Adóval kapcsolatos papírokat is el kellene küldeniük, de elképzelhető, hogy fogják is, csak egy másik küldeményben. Adóznod amúgy sem kell már, hiszen a munkáltató levonta az adóelőleget. Bevallani viszont be kell majd, hiszen munkabér.
Bérjegyzéket kell kapnod, abban vannak a levonások a béredből.
Kilépő papírok:
- adó adatlap
- munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűntetésekor
- munkáltatói igazolás tb levonásról
- igazolólap álláskeresési járadék és segély megállapításához
- jövedelemigazolás
De munkaszerződés nélkül nem szabad dolgozni. Azt is kérd el. A tb kiskönyvbee bevezzték ezt a 2 napos munkát? Egyáltalán ez munkaviszony volt?
Igazad van 6-os, csak azért említettem, mert sokan hiszik, gondolják, hogy a megbízási jogviszony is munkaviszony.
De egyszerűsítettnél megint más a helyzet. Attól függ, mennyi fizetést kaptál, volt-e más munkád (bejelentett) tavaly.
Egyszerűsítetthez nem kell a TB kiskönyv.
A TB kiskönyvedbe beírt a munkáltató?
Ha nem kaptál az adóbevalláshoz semmilyen papírt, akkor nézd meg ügyfélkapun (EBEV - szolgáltatások -járulékadat-kivonat), hogy milyen jogcímen és mennyivel voltál bejelentve. Az alapján az adóbevallást is meg tudod csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!