Apeh-os büntetést örökli e majd a fiam, illetve házasság esetén engem is büntet az Apeh?
Páromnak sajna önhibáján kívül 8M Ft-os pénzbüntetést róttak ki. Eddig még egyetlen egy forintot se fizetett be, mert hogy jogtalannak érzi a büntetést. Közben született gyerekünk - én úgy ismertem meg őt, hogy már volt a nyakán bünti - kérdés az hogy a fiam örökli e majd az adósságot.
Házasságot se kötöttünk, ill. én nem merek, mert attól félek, hogy a korábban vásárolt lakásomra, ami teljesen a tulajdonom, rászáll e az Apeh?
Elévül az APEH-os büntetés?
Várom válaszokat! Köszönöm.
az apeh nem fog lacafacázni...
le fogja vonni a béréböl..ennyi
akár 50%osan is
mi 190E vel tartozunk nekik.mint illeték
nem régiben kiküldték a levelet hgy a párom béréböl 33%os levonással behajtja a pénzt..
Páromnak is 33%-os letiltással oldották meg, apeh-hoz képest rugalmasan.
Nem hinném, hogy közösen szerzett vagyonnak számítana a te tulajdonod, szerintem nem nyúlhatnak hozzá házasság után sem.
Ha a fiad örököl akkor az örökség értékéig örökli az adósságot is.Mivel a te házadat egyszer a fiad örökli,és ha az többet ér mint 8 millió forint akkor bizony örökli az apja apeh tartozását is.teljesen független attól,hogy ti szülők házasok vagytok vagy sem..
De le is mondhat az örökségről a fiad,de akkor a te házadról is le kell mondania..
Gondolom még nem vagytok olyan öregek,és a fiad sem olyan nagy,hogy örökségről beszéljetek.Addig meg úgyse vár az apeh sem.Mindenképpen befogják hajtani a tartozást.
Érdemes ha mást nem részletbe vissza fizetni,mert a 8 millió forint ha sokáig nem reagáltok rá akár 10-12 millió forint is lehet(itt már borsos kamat van)..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!