Kifizettem a tb tartozásomat, erre már 4-5 évvel ezelőtti pénzeket is kérne tőlem! Eddig nem történt semmi, ha nem csinálok semmit akkor gondolom ugyanígy halasztódik a dolog. (? )
Sziasztok!
TB tartozásom van, emiatt bementem az apehba, és le kellett igazolnom az időszakokat, amikor én fizettem tbt csak ők nem tudták (külföldi munka, egyéni vállalkozás ideje alatt)Eddig oké. Így a eredetileg meglévő kb. 220 ezres tbből úgy maradhatott 150ezer.
Mondom na jó, akkor 100,000et elutalok és marad 50, azt majd csak kifizetem.
Erre szól az apehos hölgy, hogy ő 2007ig visszamenőleg megnézi mikor volt nem fizetve a tbm, ha csak egy két hétre is... megcsinálta, és kijött hogy 2007-2008 (8 hónap), 2010-2011 (7 hónap) nem volt fizetve a TBm. Ezeket az időszakokat követelheti rajtam jogosan? Most 2015 van, most akkor 5 év után elévül vagy sem? Én nem fogok neki most még 200 ezret befizetni 2015ben.
Kérte levélben ezekre az időszakokra jelentkezzek be a rendszerbe valamelyik apeh irodában. Mi van ha nem jelentkezek vissza? Ezeket az időszakokat miért nem követelte rajtam évekkel ezelőtt, miért most akarja a nyakamba varrni az összeset? Eddig évekig nem volt fizetve, nem történt semmi, most ki akartam fizetni a tartozást, 100 ezret el is küldtem, erre fel az a "köszönet", hogy még 200at ki akar velem fizettetni. Szerintem én most hagyom így az egészet ahogy van, és ha nem jön újabb felszólítás, akkor nem fogok bejelentkezni. Jövőre meg majd kiküldi, hogy ebben az évben mikorra kellett volna fizessek, és azt meg kifizetem, meg ha van hátralék, de az, hogy 2007/2008asat akar most kérni? Nem tudok még 200 ezret most befizetni neki.
Rajtad követelheti, ha a te hibádból nem lett befizetve. Ha az idő alatt alkalmazott voltál valahol, jelentsd fel a munkáltatót amiért nem fizette utánad a járulékot amit ezek szerint be sem vallott. Ha álláskeresési támogatásban részesültél, akkor arra az időre a tb -t sem kell fizetned.
Ha nem dolgoztál sehol, akkor a te kötelességed a tb rendszeres befizetése, kiv. a nappali tagozatos tanulói jogviszony. Ha nincs munkád, az nem mentesít a tb fizetési kötelezettség alól.
A lényeg : NAV tartozás soha nem évül el és nem is halasztódik, éves 14 % késedelmi pótlékot számítanak fel, azaz a második évben már az előző év elmaradása + 14 % -nak az 1,14 -szeresére lesz és így tovább ...
Ha egyáltalán nem fizetsz, ellenőrzést kapsz , majd végrehajtást rendelnek el. Azaz a bankszámládra rátehetik az inkasszót, vagy átruházhatják bejegyzett tulajdonjogaidat ... ha egyikkel sem rendelkezel, bíróságra kerül az ügy, és a végén valószínűleg közmunkára ítélnek, ahol ha nem jelensz meg elzárásra változtathatják a végzést Egy tanács : Mindenképpen tartsd velük a kapcsolatot, keressetek közösen alternatívákat és törekedj a tartozás rendezésére :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!