Adóbevallást kell csinálnom?
Figyelt kérdés
még nem csináltam ilyet pályakezdő vagyok és fogalmam sincs.jelenleg munkanélküli vagyok.a tavalyi évben egy hónapot dolgoztam az első munkahelyemen.és még egy nap bejelentett alkalmi munkám volt.kell bevallást csinálnom egyáltalán hogyan működik ez?küldik a papírt vagy nekem kell utánajárnom?2015. febr. 12. 16:39
1/1 anonim válasza:
Kell bevallást készítened, az már biztos.
Ha nem küldtek a NAV-tól hozzá csomagot, akkor Neked kell utánajárnod.
Vagyis ügyfélszolgálat, beszerzed az SZJA bevallási csomagot.
Minden munkáltató/kifizető köteles az adóbevallás elkészítéséhez igazolást adni. Vagy most február hónapban, vagy akkor, amikor vele a "jogviszonyod" megszűnik.
Ha ezek hiányoznak, akkor nehéz lesz adóbevallást készítened.
Elnevezésük: ADATLAP 2014. vagy 14M30, vagy Jövedelemigazolás a személyi jövedelemadó bevallásához, vagy valami hasonló fejlécű papírokat kellene keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!