Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha csak diákmunkám volt,...

Ha csak diákmunkám volt, akkor is kell adóbevallást csinálnom?

Figyelt kérdés
Keresetem 30 ezer forint alatti összeg, igaz adóztam, vagy 5 ezer forintot. Lesz következménye, ha nem adok be bevallást? Nappalis tanuló vagyok.

2014. ápr. 5. 21:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
igen.
2014. ápr. 5. 22:04
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Várjunk csak, elvileg diáknak nem kell, eddig én mind a 4 évben amikor voltam szépen levonták az adót amit kellett és ennyi, nem kellett utána semmit sem csinálni. Milyen cég vagy hol dolgoztál?
2014. ápr. 6. 00:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Diáknak is kell, függetlenül attól, hogy szépen levonták-e az adóelőleget.

Ha volt adóköteles jövedelmed (a diákmunka is az), akkor kell bevallást csinálnod.

Más kérdés, hogy ha helyesen vonta le az adóelőleget, akkor adót nem kell fizetned a bevallással egyidejűleg.

2014. ápr. 6. 07:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze, minden adóköteles jövedelem esetében kell adóbevallást készíteni. A diákmunkából is vonnak adót, szóval igen, le kell adnod róla az adóbevallást. Ha elmulasztod lehet, hogy nem lesz következménye, de lehet, hogy megbüntetnek, ha észre veszik.

Az megint egy másik dolog, hogy a munkáltató levonja az adót. Ez minden rendes bejelentett munka esetében így történik, mégis kell róla benyújtani bevallást.

2014. ápr. 6. 07:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Meló-diák. De csomagot sem kaptam a hivataltól...
2014. ápr. 6. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Csomagot akkor kaptál volna, ha az előző évben papír alapon adtál volna be bevallást.

Töltsd le a nav honlapjáról a nyomtatványt.

2014. ápr. 6. 09:51
 7/7 anonim ***** válasza:

KELL bevallást benyújtanod!

Kedves 2. válaszoló! Rosszul tetted, hogy 4 éven keresztül nem tettél eleget bevallásadási kötelezettségednek. Ha "kibukik" egyszer, akkor bukta-figura.:(

2014. ápr. 6. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!