Kell-e idén adóbevallást csinálnom?
2012-ben volt jövedelmem, egy verseny utáni pénznyeremény után kellett adóznom, meg egy rövid ideig volt munkám, erről 2013-ban kiküldték az adóbevallási papírokat. 2013-ban viszont már nem volt semmilyen bevételem. Kell-e akkor így most 2014-ben adóbevallást leadnom? Valamilyen levelet kaptam a NAV-tól, hogy milyen határidőkkel kell leadni az adóbevallást, válaszküldeményes borítékot is küldtek, de magát az adóbevalláshoz szükséges kitöltendő papírokat nem. Azt mondták, hogy akkor is kell egy nullás adóbevallást küldeni, ha nem dolgoztam előző évben, de ez nem tudom, mennyire állja meg a helyét. Nullás adóbevalláshoz nem kellett volna ugyanúgy kiküldeniük a papírt? És mi van, ha valaki nem ad le nullás adóbevallást?
(Hozzáteszem, húsz éves vagyok, ergo erről a témáról sokat nem tudok. Légyszíves, ne trollkodjatok, számomra fontos, hogy tudjam mi a teendő, mert nem hiányzik, hogy megvágjon az adóhatóság. Köszönöm.)
Nem tudom, hogy ki mondta, hogy kell nullás bevallást beadnod. Még akkor sem igaz, ha netalántán a NAV-os mondta.
Ha nem volt 2013-ban adóköteles jövedelmed, akkor nem kell bevallást készítened. Ez a lényeg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!