Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tudok úgy adót visszaigényelni...

Tudok úgy adót visszaigényelni ha ebben az évben nem kellene adóbevallást csinálnom?

Figyelt kérdés
Szóval volt egy munkahelyem picit több mint egy évig. Majd munkanélküli lettem, most pedig gyesen vagyok. De tegnap rájöttem hogy járna nekem adókedvezmény egy betegségem miatt. És ezt elvileg négy évre visszamenőleg lehet igényelni. De most mivel gyesen vagyok nem kéne adóbevallást csinálnom. Tudna valaki segíteni hogy akkor ez most hogy is van?
2014. jan. 13. 10:58
 1/2 anonim ***** válasza:

mikor volt a munkád???

Mióta vagy gyesen?

A személyi kedvezményt csak arra az időre tudod igénybe venni, amikor adóköteles jövedelmed volt... tehát csak arra a picit több, mint egy évre. Hiába járna visszamenőleg.

ÉS biztos, hogy jár a betegésgedre, mert sajnos sokan tévednek...

2014. jan. 13. 11:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy arra az időre jár amíg dolgoztam,de hát az is valami. RA-m van és úgy olvastam arra jár. Tavaly május óta vagyok gyesen. a munkám pedig 2010 augusztustól 2011 októberéig volt.
2014. jan. 14. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!