Miért akar megbüntetni a NAV ha azért nem küldtem adóbevallást mert nem dolgoztam. Gondoltam a semmiről minek?!
Régen ilyenkor be kellett küldeni egy nullásra kitöltött bevallást. Manapság már nem tudom hogy van, mert volt jövedelmem mindig.
Azt nem értem, hogy amikor csinálni kellett az adóbevallást, miért nem jelölted meg, hogy Te kéred hogy a NAV készítse el? Mert akkor semmi bajod se lett volna az egésszel.
Most járhatsz ennek utána. Írj nekik egy levelet, hogy neked nem volt múlt évre vonatkozólag jövedelmed és nem tudod hogy akkor most ebben az esetben van-e további tennivalód, mert kaptál egy felszólítást amit Te nem tudsz értelmezni.
Menj be személyesen, és mond el a szitut. Elvben nekik úgy is látniuk kell, hogy nem volt jövedelmed.
Persze gyakorlatilag jobb, ha beadsz egy 0-s bevallást, de elvileg nem kell. Az adóbevallási időszakban ezt ki is szokták hangsúlyozni, hogy pl. a gyesen lévőknek, vagy akiknek nincs adóköteles jövedelmük, azoknak nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!