Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Külföldre költözöm, mit kell...

Külföldre költözöm, mit kell intézni?

Figyelt kérdés
Ha tartósan külföldön, EU tagországban élek, de megtartom a magyarországi lakcímem (van lakcímkártyám), akkor milyen hivatalokban kell bejelentést tennem. Már hallottam rémhíreket, hogy le kell adni a személyigazolványt meg hogy ha nem jelentem a Tb-nek akkor visszamenőleg fizettetnek. Ebből mi a valóság, és mit kell ténylegesen intézni?

2014. aug. 29. 14:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Időpont ma 23:09

Mint mondtam mi minden évben kocsival megyünk haza, ahogy sokan mások is akik külföldön dolgoznak. Otthon van Budapesten az állandó lakcímen. 1 hónappal ezelőtt voltunk otthon 2 hetet angol rendszámú autóval. 3x igazoltattak minket. Balatonon egyszer, majd Budapesten és Egerben. Érdekes még mindig megvan az autónk...:)

Te nyugodtan járj utána, de hülyeségeket ne mondjál már!!Miért koboznák el? Mert uniós országban uniós rendszámú autóval közlekedsz??? Még viccnek is rossz amit írsz.

2014. szept. 3. 23:30
 22/23 anonim ***** válasza:
Utána olvastam. Ahogy én tudtam úgy van. Igazolnod tudni kell, hogy külföldön dolgozol és 1 hónapig mindenféle probléma nélkül használhatod a külföldi rendszámú autót. Ha tovább maradsz vagy végleg marad Magyarországon a külföldi rendszámú autó, akkor sem kobozzák el, hanem regisztrálnod kell. Úgy megy ez mint bármely uniós országban.
2014. szept. 3. 23:59
 23/23 anonim ***** válasza:

Neked komolyan olvasasi nehezsegeid vannak.

Ki mondta hogy most ugy van? Azt mondtam hogy 2 EVVEL EZELOTT ugy volt, es megvaltoztattak az unio nyomasara. Errol maradtal le teljesen. Szerinted AKKOR miert szulettek ilyen levelek?

[link]

En is pontosan ezert szuntettem meg a magyarorszagi lakcimemet, adtam le a lakcimkartyamat. Es amig az atfutasi ido volt, addig keritettem egy olyan autot, ami nem az en nevemen volt, mert ahhoz mar ki lehetett allitani a szukseges papirokat. Csak a sajat tulajdonu autora nem volt AKKOR megoldas.

A fenti (es sok egyeb) tapasztalatom birtokaban javasolom mindenkinek, hogy ha nem feltetlenul szukseges, szuntesse meg a magyar lakcimet.

2014. szept. 4. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!