Be tudják hajtani rajtam a tartozásomat, ha külföldre költözöm?
Nem akarlak bántani, mert elég teher lehetsz önmagad számára is, így csak tájékoztatásul mesélek el egy érdekességet. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) amely egy teljesen önálló intézmény, folyamatosan nyomon követi a gazdaság állapotát és a piaci helyzetet. A munkanélküliség, infláció, gazdasági növekedés és még rengeteg más értéket alapulvéve a bank tanácsa közösen meghatározza az ország fizetőeszköze (Forint) számára az irányadó alapkamatot. A lakossági bankok pedig ez alapján az irányadó kamat alapján ajánlanak neked hitelt / betétet ugyanis a lakossági bank az MNB irányadó kamata szerint fizet / kap kamatot az MNB-től pl. amikor a bank tartalékképzés céljából elhelyez az MNB-nél pénzt vagz amikor egy másik banktól kölcsönöz. Abba már nem megyek bele, hogy mikor emeleik / csökkentik az irányadó kamatot, ha gondolod okosodj.
További szép napot, egyszer majd csak levetkőzöd azt a Magyar mentalitást miszerint mindenről a bankok tehetnek.
Értem, tehát ha elköltözöm ott nem vonnak le semmit a bankszámlámról és miután össze szedtem magam anyagilag én szabad döntésem okán ki tudom fizetni a tartozást, igaz?
Mi a helyzet az ügyvéddel? Tényleg átvert, különben később őt is kifizetném. Ő mint magánszemély, hogy tud külföldön (akár EU-n belül) megkerestetni vagy zároltatni az ottani számláimról pénzt? Én természetesen vitatom a tartozást! Levehethnek pénzt az ottani számlámról pénzt, ha ő itt Magyarországon beperel? A gond szerint az, hogy mivel nem tudnék arról sem, hogy per van ellenem, így a biróság az ő verzióját fogadná el és érvényes papir lenne a kezében arról, hogy tartozom neki.
Segítsetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!