Szerintetek nem alkotmányellenes a pénztárgépek mobilnet használati díjának boltosokra terhelése?
Figyelt kérdés
Mert úgy vélem, az ellenőrző szerv kötelessége volna az ellenőrzés költségeit viselni, a szükséges rendszer üzemeltetése nem terhelhető az ellenőrzött jogi személyekre... Rosszul gondolom? Vagy van már hasonló kérdés az AB előtt?2014. aug. 2. 20:59
11/12 anonim válasza:
"Megtehetném persze, hogy egyedi sajtcetliket adok saját költségen, de minek ha már ott van egy államilag hitelesnek elfogadott eszköz. Nekem ez jobb, értékesebb, hitelesebb a sajtcetlinél. Ezért örömmel fizetek érte."
Ezzel az a baj, hogy törvény szerint KÖTELESSÉGED jótállási jegyet kiállítanod tartós fogyasztási cikkekhez. Ergo tök mindegy a nyugta adása vagy nem adása.
Az meg szvsz nagyon nem releváns a kérdésedben, hogy számodra mi hiteles. A kérdésed az volt, hogy törvénytelen-e az "ellenőrzés költségeit viselni a rendszer üzemeltetése kapcsán". Erre mondtam én, hogy nem törvénytelen, illetve jelenleg is így van, csak eddig papír formában történt, mostantól pedig digitálisan történik. Nincs változás, csak az eszköz más!
12/12 A kérdező kommentje:
OK, köszi a segítséget. Hiszek neked, úgy tűnik egyedül maradtam a véleményemmel, sajnos tényleg ez van. Éljen a fekete gazdaság ezek szerint, mert a fehéret az ég egy adta világon semmi se védi már az efféle, folyamatos attrocitásoktól, lenyúlásoktól,igazságtalanságoktól. Még az alkotmány sem. :( Osztom a plussz pontokat és mihamarabb szakmát váltok - tartok tőle, nem egyedül. Hát, ennyit a legális kereskedelemről. Tanulságos volt...
2014. aug. 3. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!