Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit tegyek? Kauciót nem...

Mit tegyek? Kauciót nem akarja visszaadni.

Figyelt kérdés
Albérletben vagyok. Tulaj idő előtt el akar engem zavarni mert csúsztam 6 napot a fizetéssel. Számlát nem ad, tehát akkor nem is adózik. És úgy tudom, ha ő bontja fel a szerződést, akkor kaució duplája jár vissza. 90 000ft-ról van szó. Nav-val érdemes fenyegetőzni?

2014. márc. 12. 13:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"kajára se futja neki" - akkor Te 6 napja éhezteted!!!!

Az utsó hozzászóló meg csöpög a jóindulattól...

Tisztelet a kivételnek (ha van), de az albérlők sem jobbak a Deákné vásznánál... :((

2014. márc. 13. 11:15
 12/17 anonim ***** válasza:

#11: tipikus magyar hozzáállás: akinél a vagyon, annál a jog, ugye? A bérlő érdekét ignoráljuk, bezzeg a szegény tulajdonost nehogy kár érje!

Annyit tudsz az ügyről, ami ide le van írva, de máris be kell lengetni a Deákné vásznát. Hja, aki bérel, az már biztos olyan is!

Szánalmas ország!

2014. márc. 13. 12:57
 13/17 anonim ***** válasza:

11-es: Általában a tulajdonosok oldalán állok, épp a hülye magyar jogrendszer miatt, mert nagyon meg tudják szívatni a parazita bérlők, és végül alig tudja kirakni őket a saját lakásából, még örülhet, ha nem őt ítéli el a bíróság.

De most fordítottnak tűnik a helyzet, 6 nap késés miatt hisztériázni, kirakni valakit, és nem visszaadni a kauciót, inkább úgy tűnik, hogy itt a tulaj akar nyerészkedni a kaución mondvacsinált indokkal.

2014. márc. 13. 14:22
 14/17 A kérdező kommentje:
én egyébként ki akarok költözni. nem akarok ott lenni, csak akkor adja vissza a kauciót és ott se vagyok.
2014. márc. 13. 14:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Akkor beszéld meg a tulajjal, ne itt írogass olyanokat, hogy "meg akarom zsarolni"! Valami oka van a kaució visszatartásának, pl. elmaradt közüzemi számlák, stb. Mondd meg neki - ha valóban ő akar felmondani egy határozott idejű szerződést, egy mindig pontosan fizető, problémamentes bérlővel :) -, írjátok le együtt az óraállásokat, számolja ki, mennyi volt a fogyasztásod az utolsó közüzemi csekk fizetése óta, a maradékot meg adja vissza, miután meggyőződött róla, olyan állapotban adod vissza az ingatlant, ahogy kivetted.
2014. márc. 13. 15:01
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát ha csóró, akkor a pénzednek bottal ütheted a nyomát. Lakd le a kauciót, viszontlátni sose fogod.
2014. márc. 13. 16:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Maganszemelytol hogy akarsz szamlat kapni?
2019. máj. 28. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!