Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit tegyek? Kauciót nem...

Mit tegyek? Kauciót nem akarja visszaadni.

Figyelt kérdés
Albérletben vagyok. Tulaj idő előtt el akar engem zavarni mert csúsztam 6 napot a fizetéssel. Számlát nem ad, tehát akkor nem is adózik. És úgy tudom, ha ő bontja fel a szerződést, akkor kaució duplája jár vissza. 90 000ft-ról van szó. Nav-val érdemes fenyegetőzni?

2014. márc. 12. 13:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Ha nincs szerződés, akkor jogod sincsen semmihez! Ha akkor, mikor kivetted a lakást feketén, nem érdekeltek a jogaid, hatóságok, akkor most se akarj tőlük semmit!
2014. márc. 12. 13:36
 2/17 A kérdező kommentje:
van szerződés
2014. márc. 12. 13:47
 3/17 anonim ***** válasza:
"És úgy tudom" ... ez nem számít. Az számít, ami a szerződésben van. Mi van a szerződésben a felmondással kapcsolatban?
2014. márc. 12. 14:24
 4/17 A kérdező kommentje:
hogyha én mondok fel, akkor bánatpénzként megmarad neki. arra nincs kitétel, ha ő mond fel. az ő részére nincs kitétel. de a lényeg az az, hogy megakarom zsarolni, hogy adja vissza, különben felnyomom a navnak
2014. márc. 12. 14:39
 5/17 anonim ***** válasza:
87%

Először csúsztál 6 napot, s el akar zavarni? Hmmm, érdekes... Vagy esetleg notórius későn fizető vagy?

Azt meg elfelejthetné néhány NAV-val fenyegetőző albérlő, miszerint ha a tulaj nem ad számlát, az már automatikusan azzal jár szerintük, hogy adót sem fizet az ingatlan kiadás után. Ugyanis nem kötelező számlát adnia, de magánszemélyként negyedévente befizetheti az adóelőlegét a kiadás után, következő évben pedig szépen bevallja az éves bevallásnál.

2014. márc. 12. 15:08
 6/17 anonim ***** válasza:
52%

6 nap csúszásért még nem mondhat fel. Ha nem fizetsz, először írásban fel kell szólítania, új határidő megjelölésével, és azt is bele kell írnia, hogy egyébként fel fogja mondani a szerződést. Ha az újabb határidőig sem fizetsz, akkor van a tulajnak 8 napja, hogy írásban felmondjon a következő hónap végére. Tehát a legeslegrosszabb esetben is van 1 hónapod a költözésre. Ha ezeket a szabályokat nem tartja be a rendkívüli felmondáskor, akkor az jogilag nem lesz érvényes.

Ugyanakkor, ha érvényesen felmond, és megszűnik a szerződés, akkor nem kétszer jár vissza a kaució, csak egyszer.

Fontos még tudnod, hogy ha fix időre kötöttél szerződést, akkor azt a tulajdonos nem tudja rendes felmondással felmondani idő előtt. Csak nemfizetés esetén, rendkívüli felmondással. Viszont 6 napos csúszás esetén a rendkívüli felmondás fent részletezett szabályai miatt még van időd rendezni a tartozásodat úgy, hogy a szerződés érvényben marad.

Számlát vagy legalább nyugtát köteles lenne adni, úgyhogy a NAV-ot megemlítheted.

2014. márc. 12. 15:48
 7/17 anonim ***** válasza:
78%

Kaució nem egyenlő a foglalóval.

Annál jár vissza a duplája...

2014. márc. 12. 17:35
 8/17 anonim ***** válasza:

"Számlát nem ad, tehát akkor nem is adózik."

A kettőnek semmi köze egymáshoz. Magánszemélyként nem is köteles számlát adni. Az adózást pedig az éves adóbevallásban kell feltűntetni.

"És úgy tudom, ha ő bontja fel a szerződést, akkor kaució duplája jár vissza"

Rosszul tudod, szó sincs ilyesmiről. Amire te gondolsz az a foglaló.

"Nav-val érdemes fenyegetőzni?"

Én hangosan a képedbe röhögnék az első pont miatt. Aztán, hogy az emberünk valóban feketén ad-e ki ingatlant azt csak ő tudja.

2014. márc. 12. 18:17
 9/17 A kérdező kommentje:
esélytelen, hogy adózzon. csóró nő, kajára se futja neki
2014. márc. 12. 23:32
 10/17 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy vagy betartja a szabályokat (amiket fentebb már leírtak, tehát felszólítás, türelmi idő, írásos felmondás stb.), vagy nem fizetsz tovább semmit (se lakbért, se rezsit), de nem költözöl ki. Aztán mehet pereskedni, pár év múlva talán lesz is kilakoltatási végzése, te meg addig ingyen laktál, ő meg majd fizetheti utánad az elmaradt csillagászati rezsit.
2014. márc. 13. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!