Ki bukik nagyobbat? A munkáltatóm ebben az évben lejelentett 8 órás-ról 4 órásra, de 8 órában kell dolgoznom továbbra is.
Jövő évtől pedig ki akar léptetni, hogy menjek munkanélkülire, kapok 3 hónapra álláskeresési járadékot, mellette továbbra is menjek minden nap melózni napi 8 órát, ő azt ugyanúgy
6 hónap múlva újra bejelent és akkor már bértámogatást is kap utánam. Egyszóval én is jól járok, kapok fizetést+ 3 havi járadékot, neki nem kell járulékokat fizetnie, és ezért még kap is az államtól nem kevés bértámogatást. Ki bukik nagyobbat. ő vagy én?
Ő nyer rajta ( nem fizet járulékokat,és még magas támogatást is kap félév múlva)
Neked pedig 6 hónapig nem lesz pl.betegbiztosításod.És abban sem lehetsz biztos,hogy újra fel vesz majd.A 4 óra is csalás már.
Ha pedig kiderül,hogy feketén dolgozol,téged is megbüntetnek.
Ezért kell a vállalkozókat annyira sajnálni? Ott csalnak,ahol tudnak,csak több legyen a zsebükben.
Igen, csak ebben az a gáz, hogyha nem mész bele ebbe az alkuba, akkor MOST fog kiléptetni...
Van másik munkahely, ami felvesz???... 8-[
Nézd meg, hányan vannak évek óta munka nélkül, naponta próbálkoznak újabb munkahelyeknél és semmi...
Ez a szörnyű, hogy a munkavállalónak nem sok választása van, ha nem akar munkanélküli lenni!
Viszont lehetne a főnököddel alkudni : osztozhatnátok azon a hasznon, amit azzal nyer, hogy 8 óra helyett csak 4 órásra jelent be, illetve akkor is dolgozol nála, amikor egyáltalán nem kell utánad járulékokat fizetnie, stb... :D
Végülis te is kockázatot vállalsz, mert ha a fekete meló kiderül, akkor téged is bíróság elé fognak cibálni, nem csak őt!
"...Neked pedig 6 hónapig nem lesz pl.betegbiztosításod..."
A regisztrált munkanélkülieknek a TB-járulékát az állam fizeti!!!
Ha könyvelő vagy, akkor miért nem vállalsz te magad könyveléseket???... Pl. saját vállalkozóként!
Akkor nem lennél kitéve egy hülye főnöknek!
21:31-es: ez azért nem egészen így van, nekem se fizetik.
Kérdező: Vigyázz, mert ki fog rúgni.
Munkanélküli ellátást a bedolgozott napjaid alapján kapsz: az afsz.hu-n részletesen fenn van hogy miket vesznek figyelembe és hogy számítják.
Ameddig kapsz munkanélküli ellátást, addig és még további 45 napig (ha ennél kevesebb ideig kaptad, akkor a kevesebb napig) biztosított vagy, nem kell Tb-t fizetned magad után.
Ez alatt az idő alatt ő fizet neked zsebből, + a munkanálküli ellátást is megkapod.
Ha utánna bértámogatással felvesz, akkor annyi ideig, amíg kapta a támogatást, a támogatás lejárta után köteles továbbfoglalkoztatni. (ha 1 évig kap rád támogatást, 2 év biztos munkahelyed van)
Ha könyvelő irodában dolgozol, ezekkel nagyjából (de legalább ilyen szinten, mint ahogy leírtam) tisztában kellene lenned.
A munkáltatód valószínűleg hamar találna helyetted mást, kérdés az, te találnál-e munkát, mert ha nem, akkor te buksz nagyobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!