Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 9 hónapja nincs TB-m, most...

9 hónapja nincs TB-m, most ismét munkába állok, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Megszűnt a meló helyem, ami fizette a TB-met rendesen. Azután magam után nem fizettem, mert nagyon megszorultam anyagilag végig.

Februártól várhatóan ismét lesz rendes állásom.

Most mi lesz?

Nekem kéne jelezni a szituációt a NAVnak, vagy ők küldenek értesítőt? Hallottam legendákat arról is, hogy van hogy az ilyen rövidebb kihagyásokat esetleg elnézik.

Van kockázata nagy összegű büntetésnek?

Köszi a válaszokat!

2014. jan. 16. 09:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Van valami mulasztási büntetés, amit most kell majd félnem?

Amúgy úgy tűnik, már hétfőn kezdek az új munkahelyemen. Ezért is érdekel annyira.

2014. jan. 17. 11:14
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, a ki nem fizetett járulékon kívül lehet bírság is még.

Viszont az max. 4-5 ezer Forint.

2014. jan. 17. 11:43
 13/16 A kérdező kommentje:
Hétfőtől él a szerződésem, mit tanácsoltok, várjam ír e a NAV?
2014. jan. 17. 12:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves 10/13-as válaszoló!

Teljesen igazad van, én nem állítom, hogy igazságosnak tartom a rendszert. De ha a dolgot innen nézem, akkor azt látom, ha onnan nézem, akkor meg azt (is). Ezért van két oldala a dolognak.

Én sem tudok a munkanélküliségre készülni, hiszen arra nem is lehet, de azért van az az icipici segítség, hogy az önkormányzat átvállalhatja, ha rászorult vagy.

Az igazságosságról pedig annyit, hogy én is igényeltem egyszeri segélyt egyetlen egyszer életemben. A környezettanulmánykor kiderült, hogy van egy forgótárcsás mosógépem, és ezért nem kaptam meg a segélyt (luxuscikknek számított). Ajánlották, adjam el, és már lesz is "mit ennem". Míg az önkormányzat pénztáránál arannyal teleaggatott nők vették fel azt a segélyt, amit én nem kaptam meg...

Tehát tudom, miről beszélsz...

(Eddig nem volt bajom a focival, mára már utálom a stadionépítések miatt.)

2014. jan. 19. 07:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Én magam is voltam hasonló helyzetben 2 évre rá küldték, ki hogy elvagyok maradva menjek és fizessem be valami 100 valahány ezret, ha pedig nem fizetem be 7 napon belül akkor rá terhelik a nevemre.
2014. jan. 20. 23:57
 16/16 anonim ***** válasza:
55%
Ezt a rászorultságot az önkormányzat olyan idióta módon állapítja meg, hogy biztosan ne legyél rá jogosult. Sajnos nem azt nézik, hogy neked van-e jövedelmed, hanem hogy ahová be vagy jelentve, az ott élőknek mennyi a jövedelme és azt elosztják per főre. Ja és 30 napod van elintézni a járadék után. Szóval rossz ez a rendszer ahogy van. A nincsből meg nem lehet TB-t fizetni.
2014. jan. 21. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!