Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért utaltatja velem a...

Miért utaltatja velem a könyvelőm 1000 forintra kerekítetten a járulékaimat?

Figyelt kérdés
Ez a kerekítés természetesen felfelé történik. Pl. 5213 forint a kiszámított járulék, akkor szól, hogy 6000 forintot utaljak. Egy évben ez több mint 10.0000 forint plusz pénz nekem, amit nem szeretnék az államnak adni csak úgy! Van csalàdom, inkább rájuk költöm!

2013. dec. 30. 21:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
20%
Jó, nem kell a kérdezőt lehurrogni, hiszen azért kérdez, mert nem tudja. Bár első körben talán én is a könyvelőt kérdezném meg, hogy miért van ez. Aztán elmagyarázza, hogy göngyölítetten tartják nyilván a fizetendőket, és az előző időszak maradékait is figyelembe véve kerekítik az aktuális hónapok befizetnivalóit ezer forintra, mégpedig azért, mert így írja elő a törvény.
2013. dec. 31. 07:01
 12/15 A kérdező kommentje:

Nagyokos 10.válaszoló!

Természetesen elgépelésről van szó és 10.000, azaz Tízezer forint akart lenni. Szerintem ez kiderül a szövegkörnyezetből. Inkább értelmes választ adnál volna!

Ha már itt tartunk és kötekedni akarok (mint te), fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy a felszólító és felkiáltó mondat végére felkiáltójelet szokás tenni, amit te elmulasztottál. Ezenkívül nem "százeszret", hanem "százezret" !

Persze biztosan gépelési hiba volt ez is, mint az enyém...

2013. dec. 31. 11:39
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem helyesírást, hanem a számírás helyeségét hoztam fel. Mert ha már vállalkozól tudnod kéne hogy is vannak a számok. Egy pont elírása kisebb égés, szerintem, mint egy 0-val többet írni.

De te tudod. :D

2013. dec. 31. 12:01
 14/15 A kérdező kommentje:
HELYESSÉG!
2013. dec. 31. 12:20
 15/15 anonim ***** válasza:
90%

A konyvelod helyesen jar el, kerekitve kell a jarulekokat fizetni-kiveve az egyeni vallakozok sajat jarulakait. O is kerekitve vallja be, tehat nem 'plusz penzt' fizetsz, ebbol nincs tulfizetesed.

Az, hogy az 5213 Ft 6ezerre kerekedik, a gongyolitett kerekites miatt van-ahogy az elottem szolok is irtak-Tehat nem a targyhavi osszeget kell kerekiteni.

Szamokban ez azt jelenti, hogy 1-11 hoban osszesen pl: 56316 Ft jarulekot fizettel, ami 56ezerre kerekedik. Ehhez hozzajon a 12. havi 5213 ft, igy az osszes jarulek 1-12 hora 61529 Ft(56316+5213). Ezt a gongyolt osszeget kell kerekiteni, ami 62ezerre kerekedik. Ha ebbol a 62ezerbol kivonjuk a 56ezret, igy megkapjuk, hogy merre kell kerekednie annak 5213 Ft-nak.

2014. jan. 4. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!