Miért utaltatja velem a könyvelőm 1000 forintra kerekítetten a járulékaimat?
Nagyokos 10.válaszoló!
Természetesen elgépelésről van szó és 10.000, azaz Tízezer forint akart lenni. Szerintem ez kiderül a szövegkörnyezetből. Inkább értelmes választ adnál volna!
Ha már itt tartunk és kötekedni akarok (mint te), fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy a felszólító és felkiáltó mondat végére felkiáltójelet szokás tenni, amit te elmulasztottál. Ezenkívül nem "százeszret", hanem "százezret" !
Persze biztosan gépelési hiba volt ez is, mint az enyém...
Nem helyesírást, hanem a számírás helyeségét hoztam fel. Mert ha már vállalkozól tudnod kéne hogy is vannak a számok. Egy pont elírása kisebb égés, szerintem, mint egy 0-val többet írni.
De te tudod. :D
A konyvelod helyesen jar el, kerekitve kell a jarulekokat fizetni-kiveve az egyeni vallakozok sajat jarulakait. O is kerekitve vallja be, tehat nem 'plusz penzt' fizetsz, ebbol nincs tulfizetesed.
Az, hogy az 5213 Ft 6ezerre kerekedik, a gongyolitett kerekites miatt van-ahogy az elottem szolok is irtak-Tehat nem a targyhavi osszeget kell kerekiteni.
Szamokban ez azt jelenti, hogy 1-11 hoban osszesen pl: 56316 Ft jarulekot fizettel, ami 56ezerre kerekedik. Ehhez hozzajon a 12. havi 5213 ft, igy az osszes jarulek 1-12 hora 61529 Ft(56316+5213). Ezt a gongyolt osszeget kell kerekiteni, ami 62ezerre kerekedik. Ha ebbol a 62ezerbol kivonjuk a 56ezret, igy megkapjuk, hogy merre kell kerekednie annak 5213 Ft-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!